Eesti Köitekunstnike Ühenduse korraldatav näitus koostöös Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Nahakunstnike Liiduga jätkab rahvusvaheliste köitekunstinäituste traditsiooni Eestis.

Lähtuti kujunenud tavast, et kõik osavõtjad köidavad üht ja sama tekstikogumit. Seekordne näitus on pühendatud tuntud ja armastatud eesti heliloojale Veljo Tormisele.

Tormise- ja rahvalaulu teemaga haakus köitjaid 22 riigist üle maailma nagu Iirimaalt, Hispaaniast, Hollandist, Islandilt, Itaaliast, Jaapanist, Inglismaalt, Soomest, Rootsist, Prantsusmaalt, Šveitsist, Kanadast, Lätist, Leedust, USAst, Saksamaalt, Austraaliast, Taanist, Poolast, Ungarist, Venemaalt ja muidugi enim Eestist.

Kuidas on aga 171 köitekunstnikku tunnetanud meie regilaulu olemust ja sisusügavust, eestlase tagasihoidlikku kuid samas erilist väge täis maailma oma muinasaja vaimuga, saavad näitusekülastajad kaeda kolme kuu jooksul tarbekunstimuuseumis.

Kogu projekti on ettevalmistatud 4 aastat entusiastide- köitekunstnike vabatahtliku tööna ja selle teokssaamist on toetanud arvukad eraisikud ja –ettevõtted ning suursponsorid nagu Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvuskultuuri Fond, Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Rahvusraamatukogu jt.