Moeshow pealkiri tekitas inimestes vastakaid arvamusi. Oli neid, kes oma mõtetes küsimusele vastasid, vastuseks oli „muidugi tulen". Oli inimesi, kes ei osanud küsimusest midagi arvata. Etenduse ajal sai kõigile selgeks, mida pealkiri tähendas - selle taga peitus küsimus „Kas tuled mulle naiseks või ei?". 

Moeetenduse korraldajad – kooli 57. lend. Foto: Triine Tamm

Paljutõotav algus

Veerand tundi enne moeshow algust oli saali uste taga suur tunglemine, et võimalikult hea istekoht saada. Viimastele istekohti tavaliselt ei jätkugi. Uksed avati umbes 10 minutit enne etenduse algust ja tormlemine saali poole oli pea sama meeletu kui Maxima poes sooduskampaaniate ajal.

Märkimisväärne oli show avavideo, milles teada-tuntud näitleja Jan Uuspõld kõnetas Keila rahvast, küsides korrates, kuidas rahvas ennast tunneb.

Publik pidi vastates oma arvamuse iga korraga kõvemini teatavaks tegema. Muidugi küttis näitleja nõnda kirgi üles, ja rahvale see meeldis.

Õhtut juhtis Priit Oks, kes jutustas muinasjutu noorte armastusloost, mis sai alguse 9. klassis ja kulmineerus pulmadega. Lembelugu rullus vaatajate ees lahti, läbides, nagu iga suhe, eluetappe ning -sündmusi.

Kahe inimese armastussaaga päädis abieluettepanekuga. Eesti mehe romantilist käepalumise tseremooniat sai publik videost kaeda.

Muinasjutu kirevad karakterid

Muinasjuttu täiustasid erimoelised rõivakollektsioonid. Moekollektsioonide avarõivastena nägi publik riideid, mille kandjana lõi kaasa ka Keila Kooli keemiaõpetaja Einard Mändla.

Järgnes raamatuid käsitlev kogu ning siis jõudis lavale internetisaitide kollektsioon. Kindlasti väärib viimane kiidusõnu idee ja meisterdamisvaeva eest. Näiteks esitleti Orkutit, Tumblr'i, Skype'i, Facebooki ja veel mitmeid populaarseid saite. Kollektsioon oli publikule hästi arusaadav ja üheselt mõistetav.

Maskeeruti stiilselt või kanti kaasas saidi tunnuseset. Edasi presenteeriti arvutimängude rõivakogu, mille puhul arvutimängijad said tunda äratundmisrõõmu tänu tuttavatele tegelaskujudele. Eriti eredalt mõjus Slender Man, kelle tegelaskuju loomisel oli „tabatud kümnesse". Järgnes maskiballi, klubi, poiste ja tüdrukute huvide ning eriti värvikas, särtsakas ja glamuurne Venemaa kollektsiooni esitlemine, mille ajal toodi lavale isegi koerad - pisikesed chihuahuad. Kujutati kõikvõimalikke Venemaale omaseid tegelaskujusid, alustades rõõmsameelse asotsiaalse elemendiga ning lõpetades glamuursete karvastes kasukates daamidega. 

Laval on arvutimängude kangelased. Foto: Triine Tamm

Kulminatsioon läheneb

Kui muinasloos oli noorpaaril aeg tutvuda ämmade-äiadega, tutvustati sellele situatsioonile vastavat väärikat kollektsiooni: soliidset, vaoshoitud, kuid omal moel stiilset rõivastust. Järgnevalt sai näha veel mitmeid omapäraseid kostüümilahendusi teemadel karjäär, pere, saavutused.

57. lennu moeshow ületas varasemad peod kollektsioonide arvukuse poolest. Show päädis meeliülendavate pulmadega, mille pidamiseks publiku silme all olid vaid loetud minutid. Meloodilise muusika saatel astus lavale pisike armas lilleneiu, kes tänu oma siirale ja loomulikule olekule pälvis publiku tormilise aplausi. Traditsioonilise pulmamarsi saatel sammus rohkearvulise vaatajaskonna silme ees peigmehe juurde pruut oma imeilusas valges pulmakleidis, saatjaks isa turvaline toetus. 

Moeetenduse kulminatsiooniks oli abielutseremoonia. Foto: Triine Tamm

Paar laulatati ja muinasjutt oli leidnud imeilusa lõpu. Viimaks kõlas etendusel ühislaul „Tänapäeva muinaslugu".

Ühine laulupala oli publikule eriti üllatav, sest tavaliselt ei ole sellisel üritusel koos lauldud. Õhtu lõpetas 57. lennu ühisesituses kuulus Harlem shake, mille videoid on nüüdeks Youtube'ist vaadatud miljoneid kordi.

Juba järgmisel kooliaastal võib oodata 57. lennu rokipidu, mis on loodetavasti sama meeleolukas ja isikupärane.