Hea kaart ja kaardilugemise oskus andsid õige suuna ning linnas ringi silkavad sajad jooksjad tekitasid elevust kohalikes elanikes. Orienteerumisneljapäevakud on varemgi Keilasse jõudnud, ütles Eduard Pukkonen Keila Lehele. „Igal aastal Keilasse ei jõua, sest eks orienteerujadki soovi vaheldust.

Keilas on orienteerumisvõistlus ikka au sees olnud, siin toimus 1960. aastal ka esimene jüriööjooks." 

Milline kokkusattumus - kontrollpunkt Tervise nime
kandval tänaval!

Tallinna orienteerumisneljapäevakud toimuvad juba 51. hooaega. Kevadest kuni septembri alguseni toimub igal neljapäevaõhtul erinevates Harjumaa paikades kokku 20 neljapäevakut. Neile on osalema oodatud kõik liikumisharrastusest lugupidajad, osalusklassid on 8- kuni 80- aastastele. Ette valmistatakse 15 erinevat orienteerumisrada, mille hulgast saab igaüks valida just oma võimetele vastava. Kõige väiksematele on mõnesajameetrine Tillurada, mille kontrollpunktides tuleb ära tunda loomi, linde jms.

Orienteerumisneljapäevakust võttis osa ka Keila Liigub tiim: Timo Suslov ja Toni Meijel. Nende kommentaar: „Tegemist oli väga hea ja lihtsa võistlusega. Kaart kätte ja jooksma.

Sobib kõigile, kes vähegi tunnevad rõõmu vabas õhus liikumisest. Mõnus vaheldus tavalisele jooksmisele metsas."

Ülevaate 24. mail toimunud Tankimäe maratoni päevast saatis Keila Lehele Urmas Paejärv. Esmakordselt toimunud sportlik üritus oli mõeldud peredele ja seetõttu oli kavas jooksudistantse igale maitsele: 42,2 km maratonisõpradele, 21,1 kangematele, 5 igaühele ja 1 km lastele ning 500 m põnnidele. 

Tankimäe maratonipäeval startisid ka kõige pisemad

Jooksmise jaoks oli päev ebaharilikult kuum. Kuigi maratonidistantsi start oli planeeritud hommikule, oli stardihetkeks sooja juba 25 kraadi ning pärastlõunal tõusis temperatuur 31-ni. Kuna üritus toimus esmakordselt ning samal ajal toimus ka teisi jooksuüritusi, siis korraldajad väga suurt osalust ei prognoosinud. Kokku osales viiel distantsil 78 jooksusõpra, rohkem oodanuks starti Keila õpilasi.

Jooksu eesmärk oli erinevates vanusegruppides koguda võimalikult palju punkte. Suurematel peredel oli eelis ning lubatud oli ka võimalusel mitmes stardis osaleda.

Liidrigrupp alustas maratonidistantsi oodatud tempoga - kilomeeter ligi 4 minutiga, kuid see kestis ainult esimesel ringil, edasi toimus pidev tempolangus, mis poolel maal oli juba viis minutit kilomeetri kohta. Kui oli näha, et ultrajooksu tõusev täht Mari Boikov ja eelmisel aastal 3:07:18 ajaga maratoni jooksnud Margus Luhtoja kavatsevad lõpuni joosta, võis arvata kiiruse vähenemist veelgi. Seda aga ei juhtunud ning lõpuks tõusis liidriks Margus Ots ajaga 3:32:10,7.

Kindlasti vähendas tempot ka künklik maastik ning osaliselt jooksmine rohkete kurvidega maastikul. Kokkuvõttena perede arvestuses võitis perekond Meier, kes tuli üritusele kuue liikmega ja osales seitsmes stardis: Ergo Meier maratonidistantsil, Raivo Meier ja Elina Meier poolmaratonidistantsil, Kristen Meier ja Elina Meier 5 km distantsil, Elerin Meier ja Kerten Meier mudilaste distantsil. Teise koha punktid kogus perekond Kroon-Apri ning kolmas oli 5-liikmeline sportlastest koosnev perekond Bondarchuk.

Kui eespool toodud kahele suurüritusele lisada 20. mail peetud Keila Korvpallikooli naiskonna sõpruskohtumine SuperSopsu naiskonnaga, 21. mail toimunud Keila nädalavõistlus discgolfis, 22. mail Sipsiku lasteaias korraldatud perespordipäev ja 25. mail tervisekeskuses toimunud Sistrumi võimlemispidu, võib öelda küll, et Keila on kõige sportlikum linn.

Keila Liigub tiim Timo Suslov ja Toni Meijel läbisid
samuti orienteerumisraja