1. määrata 1500 euro suurune Keila linna kultuuripreemia 2014. aastal Rutt Enokile kauaaegse pühendunud tegevuse eest raamatukogunduse valdkonnas.

2. määrata 1500 euro suurune Keila linna kultuuripreemia 2014. aastal Sirje Aijale võimlemisharrastuse järjepidevuse loomise ja hoidmise eest.

Otsuse Keila linna kultuuripreemia määramiseks tegi 21. jaanuaril Keila Linnavolikogu kultuurikomisjoni liikmetest koosnev kultuuripreemia määramise komisjon. Kultuuripreemia määrab Keila Linnavalitsus kultuuripreemia komisjoni otsuse alusel. Kultuuripreemiad antakse üle Eesti Vabariigi aastapäeva kontsertaktusel 21. veebruaril kell 18 Keila Kultuurikeskuses.

Kultuuripreemiale esitati 4 kandidaati. Lisaks pärjatutele veel muusikaõpetaja ja Harju KEK-i Rahvapilliorkestri juht Pille Karras ja Rotax klassi maailmameistrivõistlustel II koha saavutanud Aavo Talvar.

Rutt Enok töötab Keilas, tollase nimega Harju Rajooni Raamatukogus 1972. aastast, algul metoodikuna, hiljem direktori asetäitja ja direktorina.

Rutt Enok on palju kaasa aidanud keilalaste lugemisharjumuse kujundamisele. Raamatukogul oli 2013. aastal 3656 lugejat, mis on linna suurust arvestades päris palju. Harju Maakonnaraamatukogust võib raamatu leida ka nõudlikum lugeja: raamatukogul on korralikud kogud, headel aegadel on asjatundlikult väärt kirjandust varutud. Raamatukogu tase ja tuntus olid ka põhjusteks, miks pärijad otsustasid väliseesti kirjaniku Arvo Mägi ning tõlkija ja publitsisti Enn Soosaare isikliku raamatukogu kinkida Harju Maakonnaraamatukogule.

Väga aktiivselt on raamatukogu kasutanud uute ruumide võimalusi korraldada raamatute esitlusi, kirjanduslikke kohtumisi, näituseid. Oma esimesel täispikal aastal uutes ruumides korraldas raamatukogu 75 näitust, lisaks raamatute väljapanekutele on eksponeeritud graafikat, nahkehistööd, keraamikat, fotosid jpm.

Harju Maakonnaraamatukogu uusi ruume ja igati kaasaegset töökorraldust on käidud vaatamas lähedalt ja kaugelt.

25. oktoobril 2013 toimus siin maaraamatukoguhoidjate päev, millest võttis osa üle 100 kolleegi üle Eesti.

Sirje Aija töötab Keilas 1994. aastast. Olles Vikerkaare lasteaia liikumisõpetaja, on ta suutnud võimlema panna kõik lapsed ja sportlikest pereüritustest osa võtma ka nende vanemad.

Osavamatega, kellel võimlemispisik veres, jätkab Sirje Aija pärast lasteaeda võimlemisklubis Sistrum. Praegu käib võimlemisklubi Sistrum trennis ligi 70 tüdrukut. Ehkki Sirje Aija pole oma klubis eesmärgiks võtnud tippsporti, on tüdrukud viimaste aastate jooksul võitnud üle kolmkümne üleriigilise festivali tiitli. 2012. aasta aprillis pälvisid kõik neli rühma festivalil „Kauni rühiga ellu" kuldplaadi.

Mullu juunis kutsusti Keila Võimlemisklubi Sistrum 14 tüdrukut osalema Soomes Lahtis toimunud rahvusvahelisele võimlemisfestivalile.

Sirje Aija on oma tegevusega hoidnud ja austanud Keila linna head nime, olles sellega eeskujuks. 2013. aastal valiti Sirje Aija Harjumaa aasta õpetajaks, maakond esitas ta kandidatuuri ka vabariikliku aasta õpetaja nominendiks.

Keila linna kultuuripreemia on iga-aastane rahaline preemia kultuurielu väärtustamiseks ja selle edendajate tunnustamiseks Keila linnas. Kultuurielu mõistetakse siin laiemas tähenduses, hõlmates loomingut, haridust, kasvatust, teadust, rahvakultuuri, sporti jt valdkondi.

Kultuuripreemia ei ole institutsioonide tegevustoetus ega stipendium, vaid nimeline tunnustus- ja tänupreemia.