„Meie saalis esinemist võetakse kui peaproovi enne suurtesse saalidesse minekut," selgitab Eva. Tõepoolest, mõnegi artisti esinemiskavas on Keila Muusikakool enne Peterburi, Birminghami, mõnda Tallinna kontserdisaali või Wigmore Halli Londonis. „Eks nad ole Keilas esinemas käinud ka varem, vana maja pööningusaalis. Vahel on nad mänginud ka lihtsalt meie perele," tõdeb Eva. „Vana saal oli nii pisike, et sinna suurt linnarahvast ei saanudki kutsuda. Nad käivad siin, sest nad teavad, et neid võtavad vastu sõbrad ja vahetu publik.

Kõik siin käinud pianistid on nagu ühest suust öelnud, et saal vääriks paremat, soovitavalt suurt kontsertklaverit. Et Keilas on ilmselt parima akustikaga kammersaal Eestis. Etem klaver võimaldaks saali ka lindistusteks kasutada," unistab Eva. „See saal lausa nõuab, et kontsertelu keeks," lisab ta.

Aastaga on publikut järjest juurde tulnud. „Üksikutel kordadel on publikust nappinud. Aga eks me õpi, kuidas ja millal on kuulajaid kõige õigem kutsuda," tunnistab Eva.

Seda kõike teeb Eva oma põhitöö - kontsertmeistri ameti ning Keila Muusikakooli ja Tabasalu Muusikakooli klaveriõpetaja tegevuse kõrvalt. Targu jääb küsimata Eva õpilaste võidetud auhindade arv. Ei möödu ühtegi võistumängimist, kui mõni Eva õpilane ei saaks vähemalt laureaaditiitlit.

Lapsepõlve Tartus veetnud Eva hakkas klaverit mängima 4-5-aastaselt. „Mingit sundust küll ei olnud. Ise tahtsin mängida viiulit, kuid ema arvas teisiti," naljatab Eva.

Eval on veel üks oluline roll - ema. Eval ja ta muusikakooli direktori ametit pidaval abikaasal Andresel on kaheksa last: Johannes, Ida, Jakob, Joosep, Ann Meeta, Joonas, Theodor ja Emanuel. Kõik toredad ja ilmselgelt väga musikaalsed noored. Nad kõik mängivad mõnda pilli.

Isegi 4-aastasel Emanuelil on oma väike viiul. Pole ka ime, sest ka Eva abikaasa, muusikakooli direktori ametit pidav Andres on samuti muusik, tema pill on klarnet.

Järgmine kontsert on Muusikakooli saalis kavas 19. novembril, kus esinevad Karolina Normak viiulil, Keila Muusikakooli vilistlane Helena Altmanis vioolal ja Mai Ots klaveril.

Ja lõpuks palus Eva tänada neid, kes aitavad muusikakooli kontsertidest informatsiooni levitada.