„Eks ema küsis, mis pilli ma mängida tahan, ja küllap tema mulle esimesed õpetused andis. Klaverit mulle mängida meeldis, harjutada mitte nii väga," meenutab Jakob. Muusika juurde jõudmine tundub talle loomuliku vooluga kaasaminekuna nagu ilmselt ka kõigil Teppode kaheksal lapsel. Klaveriõpetajast ema Eva ja klarnetistist isa Andrese, noorematel lastel lisaks õdede-vendade eeskuju. Kogu pere, ka kõige väiksemad, on muusikud. Jakob on pere kolmas laps.

Võiks oletada, et Teppode kodus kostab kogu aeg muusika. Tegelikult see nii ei ole. „Me oleme kõik oma päevastes tegevustes nii palju helide keskel, et kodus tahaks vaikust. Väiksemad harjutavad vahel oma toas, aga elutoas on vaikne," kirjeldab Jakob oma Keila kodu.

Jakob õpib Muusikaakadeemias magistriõppe I kursusel klaveri interpretatsiooni. Akadeemiasse astus ta hoopis metsasarve erialale. Seni oli ta peamine pill olnud klaver, kuid 12. klassis tegi ta korvpalli mängides käele viga ja klaverit mängida ei saanud. Pool aastat intensiivset metsasarve õppimist ja varem Keila Muusikakoolis laotud alus võimaldasid Tallinna Muusikakeskkooli lõputunnistust.

Praegu on Jakobil seoses telesaate ettevalmistamisega eriti kiired ajad. Aga ka seni polnud mingid haruldused 12 ja enamtunnised päevad akadeemias. Jakob jääb hätta, kui palun tal loetleda, mitmes erinevas koosseisus ta mängib, lisaks on soolokavad ja saatmised. On olnud ka mõned koostööd teatri- ja filmimaailmas. Kõiki neid kavu tuleb ette valmistada. „Muu tegevus?" kordab Jakob mõtlikult mu küsimust: „Lähen Rõugesse, oma esivanemate koju. Nii tihti kui võimalik. Seal puhkan."

Klassikatähtede saate plaanidest Jakobil suurt midagi rääkida pole: „Ma pole kordagi mõtelnud sellele kui võistlusele. Lähen sinna kogemust saama."

Kui vähegi võimalik, tahab Jakob enne saate algust korra ka Keilas esineda. Ta nimi on 19. veebruaril muusikakooli saali kavandatud klaveriõhtu esinejate seas. Olete oodatud kuulama! Ja elage hääletades omakandimuusikule kaasa!