Oma reaalainete taustale kohaselt peab Madis ennast pigem pragmaatikuks kui emotsionaalseks. Puistab (raha)numbreid nagu varrukast.

Samas lisab juurde, et rahulolevad inimesed (töötegijad) on ettevõtte edu alus. Ta räägib põhjalikult, miks on oluline ettevõtte struktuuri selgus, miks ühte firmat on mõistlik börsile viia, aga teist mitte, ja miks aus äri on pika perspektiiviga tegutsevale ettevõttele kasulikum, lisades, et Harju KEK on pika perspektiiviga tegutsev firma.

 „15 aastat ühe firma juhina on pikk aeg," nendib Madis ja avaldab lootust, et tema lahkumine annab ettevõttele uut hoogu. „Tuleb uus inimene, kes oskab pakkuda mõtteid, mida nõukogul on lihtsam heaks kiita."

 „Olen siin tohutult õppinud. Need vana kooli härrasmehed (viitab Harju KEKi asutajatele vendadele Palladele, Jüri Kalmetile, lahkunud Lembit Kirsmele) on valgete kinnastega ärimehed, selle sõna parimas mõistes," tunnustab Madis. „Ära karda suuri kulusid, karda väikeseid tulusid," võtab Madis Keilas õpitu kokku.

2010. aastal pälvis Madis Talgre Keila linna teenetemärgi nr 24 koostöö eest Keila linnaga ja Keila Tööstuspargi arendamisel. Ettepaneku talle teenetemärk anda tegid just Harju KEKi juhid.

 „Nüüd teen pausi ja olen veidi aega peamiselt vanaisa," ütleb Madis lähituleviku kohta. Madisel on poeg ja tütar ning kolm lapselast.

Aga kohe räägib Madis ka tööst: „Mul on mõned investeeringud erinevates firmades, esimese hooga saab ka nendega tegeleda, lisaks kuulun mõnedesse nõukogudesse. Sügisel otsustan, kas hakkan ka palgatööd tegema."