Riine enda meelest pole ta kunagi osanud eriti hästi joonistada. „Ema sõnul olin enne kooli liikunud muudkui ühe pilli tagant teise taha. Kodus olid mõned nõukaajal poodides saadaolevad lastepillid: värviliste nupukestega puhkpill Triola, lastekannel, metallofon ja raudkõvade keeltega kitarr, millel ilutses hinnasilt 6,50 rbl. Olin kuuene, kui vanemad ostsid Lepo Sumera vana pianiino, mis osutus suurepäraseks Eestis valmistatud Astroniks ja teenib meie peret tänaseni."

Riine pole oma teoseid kokku lugenud: „Vast mõnikümmend klaveripala ja paarsada laulu." Ta on välja andnud kaks lastele mõeldud klaveripalade kogumikku ja kümmekond laulikut. Tuntuimaks peab Riine laulu „Kui jaamast lahkub rong", mille on kuulsaks laulnud Dave Benton. Aga Riine loomingut on ka Iirise ja Madis Arro repertuaaris. Riine tuntuim klaveripalade kogumik on „Kaelkirjak õpib tantsima".

 „Kogumik sündis 2006. aastal, kui klaverikonkursil oli vaja mängida ühe teosena pala, mis räägiks linnust, loomast või putukast. Et selliseid palu polnud just palju, käisid kolleegid Keila Muusikakoolist peale, et kirjutagu ma looma-linnulugusid. Olin nõus, kui lapsed ise välja pakuvad, millisest loomast nad pala soovivad. Siis hakkasid tulema tellimused hundile, rähnile ja taksile - eks igaüks tahtis just oma lemmiktegelase lugu esitada. Pärast olid needsamad lapsed ka palade esmaettekandjad," räägib Riine. Selles kogumikus on trükitud ka klaveripäeval „Kodumaine viis" enim mängitud pala „Nukker delfiin". Laule luues sünnivad kõigepealt sõnad: „Tekib teksti mõte, kirjutan luuletuse. Sõnadele kasvab meloodia ise juurde."

Riine õpetaja oli Konservatooriumis Heljo Sepp, kes omakorda oli Heino ja Anna Elleri õpilane. 1995. aastal tuli Riine tööle Keila Muusikakooli - improvisatsiooni õpetajaks.

Riine kolm tütart käivad ema jälgedes. Vanim õpib lisaks pop-jazz viiulile kompositsiooni. Nooremad õpivad kitarri ja flööti ning on samuti oma esimesed muusikateosed valmis kirjutanud.

 „Eks ma vahel natukene tüdinen ka muusikast. Aga selle vastu aitavad kodused ehitustööd, viimati panin tapeeti," räägib Riine: „Teen ikka mitut asja korraga - alati on mul pooleli kaks laulu, isegi tööl käin kahes kohas, nüüd lisaks Keilale ka Nõmme Muusikakoolis," naerab Riine. Riine loomingut annab välja perekirjastus Audiosus OÜ, kus helisalvestuse poole eest hoolitseb abikaasa Tarmo, kogemustega helitehnik ja klarnetist. Noodiraamatute kujunduses on kasutatud tütarde joonistusi.

Ja olgu öeldud - Priit Pajusaar on lihtsalt Riine nimekaim.