Talvi pole päris Keilast, vaid Pällu külast. Keilas käis ta koolis, muusikakoolis. Perelegend kõneleb, et Talvi ema tegi endale autojuhi load selleks, et saaks Talvit Keilasse vedada. Igatahes kui Talvi 2005. aastal klaveriklassi kiituskirjaga lõpetas, sai ka ema tunnustuse osaliseks.

Koju klaveri ostmine oli Talvi ema unistus. Selleks kasvatati mitu suve peeti. „Eks ma sellel klaveril tuttavaid lastelaule leides enda jaoks muusika avastasin, kuni ema mulle eraõpetaja võttis ja hiljem Keila Muusikakooli pani," kirjeldab Talvi klaverimängu algust. Keila Muusikakoolis oli Talvi õpetaja Ada Kiisk, kelle sõnul on Talvi Hunt silma paistnud oma andekuse, erilise töökuse ja järjekindlusega.

Mul on lihtsalt vajadus teha muusikat. „Kogun endasse emotsioone- kogemusi ja valan need pilli kaudu välja," selgitab Talvi. Tehnilisi oskusi ei pea Talvi enda tugevaimaks küljeks: „Ma olen rohkem otsiva kunstniku tüüpi, mulle meeldib katsetada, eksperimenteerida, improviseerida. Mind huvitab uus muusikakeel." 


Otsuse - kõik või mitte midagi - tegi Talvi muusika kasuks 17-aastasena G. Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis õppides, kui ta õpetajad olid Ia Remmel ja Ülle Sisa. Siis järgnes Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, kus ta sel aastal lõpetab klassikalise klaveri õpingud. Ja jälle kiidab Talvi oma õpetajaid - akadeemias olid tema õpetajateks Age Juurikas ja improvisatsiooniõpetaja professor Taavi Kerikmäe. „Jagan õpetajatega pühendumust muusika vastu, arvestan ja usaldan täielikult nende nõuandeid oma valikutes," räägib Talvi. Talvi on ka ise ennast õpetajana proovile pannud - pool õppeaastat oli ta õpetaja Keila Muusikakoolis.

Talvi peab ennast maailmakodanikuks, kelle juured jäävad Eestisse. 2010. aastal oli ta praktikaõpingute kohaks Madeira Conservatorio Escola das Artes, kus ta astus üles solistina kooli kammerorkestri ees. Eelmisel aastal sattus ta paralleelselt akadeemiaga õppima Taani Riiklikku Etenduskunstide Kooli. „Sattusin koostööd tegema kohalike tantsijatega - komponeerisin ja esitasin etendustele muusikat, aastaga osalesin kuue etenduse valmimisel, erakordne ja tohutult intensiivne eluperiood oli," kiidab Talvi. Sügisel jätkab Talvi õppimist Šveitsis Luzernis sealses muusikakõrgkooli magistrantuuris.

Septembris on kavas esinemine Euroopa ühel suuremal klassikalise muusika sündmusel - Luzerni suvefestivalil.