Tanel on Keila Kooli 1999. aasta vilistlane, kust on sirgunud mitu tuntud ja tegusat inimest. Sõpruskond, kellega omal ajal sai rahvatantsu tehtud, käib siiani läbi. Tanel tantsis juba alates kolmandast eluaastast Vikerkaare lasteaias käies.

Praegu mööduvad Taneli päevad Tervisekeskuse hoones asuvas Keila Rattapoes. Poodi on Tanel koos Koiduga pidanud kuus aastat. Suvel on märksõna "rattad", talvel "suusad", lisaks varustuse hooldamine ja vahetevahel koolitused. Kaupluse eripära on tõenäoliselt Eesti suurim valik discgolfi kettaid. Kaupluse egiidi all on korraldatud hulk uhkeid spordivõistlusi.

Tanel tunnistab ise ka, et varasem korvpalliharrastus on asendunud poe spetsiifikale vastavamaks: suviti jooks ja jalgratas, talvel suusatamine. Aastast kilometraaži Tanel siiski avaldama ei nõustu. „Ah, et miks korvpalli mängimise lõpetasin? Kasv jäi kinni, seepärast," heidab Tanel nalja. Tegelikult vihjab Tanel hoopis korvpalliga kaasnevatele vigastusohtudele. Vigastused võivad aga segada Taneli kohtunikutööd.

Vähegi spordihuvilised teavad, et Tanel Suslov (nagu ka ta vend Timo) on üks Eesti paremaid korvpallikohtunikke. Ta on FIBA kohtunik, maakeeli rahvusvahelise kategooriaga kohtunik. Veel sel aastal vilistab ta kahel tiitlivõistlusel - nii meeste kui naiste U18 Euroopa meistrivõistlustel. Eesti meistrivõistluste finaalis oli ta platsil pooltes mängudes.

Et tiitleid veel lisada, siis on Tanel ka Eesti Korvpallikohtunike Kogu juhatuse esimees ja Eesti Korvpalliliidu juhatuse liige. Nii, et igati tegija Eesti korvpallis. Mõned aastad tagasi, kui Keila korvpalli meistrivõistlused meestele olid veel kohalik suurim spordisündmus, võis Tanelit pidada Keila mastaabis täiesti arvestatavaks, kui mitte üheks paremaks tagamängijaks.

Kui nüüd veel korvpalliväljaku rajamisest rääkida, siis selleks kasutas Tanel ära oma tutvusi korvpalliilmast. Olgu näiteks kasvõi Aivar Kuusmaa varustuse hankimine heategevuslikule oksjonile, mis seab hoopis uude valgusesse ajakirjanduse mõne aasta tagused väited kohtunik Tanel Suslovi ja meie emotsionaalseima treeneri vahelisest konfliktist.

Ka G4S korvpalli meistriliiga Tallinna Kalevi ja Rakvere Tarva vahelise mängu toomiseks 17. märtsil Keilasse, mis pole kummagi klubi kodusaal, nõudis tutvusi ja veenmisoskust. Muide, sellestki mängust teenitud tulud pandi Jõe tänava korvpalliplatsi ehitusse.