Veebruaris korraldas Talve õpetajate näituse „Streik" Riigikogus. Osa tema lillepilte on praegu Nõmme Kultuurikeskuses. Ka Keila linnapea kabinetis on Talve maal ja tema töid on kingitud Keila teenetemärgi kavaleridele.

Ehk mäletate, kuidas Tõnu ja tema õpilased Keila päeval maalisid rockansambli muusika saatel suured maalid, sealt kõrvalt käis Tõnu veel õpilasi juhendamas. Selliseid rockmaale tegi Tõnu hulgi - saalides, linnaväljakutel, Piusa liivakarjääris. Esimene koosseis kandis nime Fragile, nüüd moodustab Tõnu koos Toomas Rulli ja teiste jazzmuusikutega koosseisu Aerosfare. Sellist emotsioonidest kantud maalimist on hakatud nimetama Fragile kunstiõpetamise meetodiks, võib nimetada ka avatud maalimiseks või teatraliseeritud maalietenduseks. Fragile meetodit on Tõnu tutvustanud mitmel rahvusvahelisel kunstiõpetajate sümpoosiumil ja pälvinud sellega kolleegide suurt huvi.

Talve on jutukas, eriti kunstist rääkides. Küllap see tuleb tema õpetajatöös kasuks. Alles mõni aasta tagasi töötas ta Keilas, praegu Laulasmaal. Oma spontaanset maalimisvõtet annab ta edasi ka oma õpilastele.

Sari „Elutantsud" on uusversioon B.Notke Surmatantsudest. „Elu kestab ja see sari ei ole veel valmis," lisab Talve.