Tõnu lõpetas Keila 1. Keskkooli 20. lennus Ants Vosperti klassis. Tõnu kiidab oma klassi ja klassijuhatajaid: Mairoos Kala, Tiiu Tali, Tiina Veisalu, Daisy Tallinn. „Meie klass oli väga aktiivne, sõbralik ja spordilembene. Koos käiakse siiani: paatide ja jalgratastega matkamas, rabas ja mujal. Meil on isegi iganädalaselt toimiv käsitööring," räägib Tõnu. Vahepeal, pärast kõrgkooli, oli Tõnu kaks aastat Nõukogude armees ohvitser, siis tuli elada Mustvee lähedal. 

Tõnu aeg on täidetud hobidega. Näib, et kogu ta elu on hobi, ka töö. „Olen süsteemiinsener, lõpetanud TTÜ automaatikateaduskonna elektronarvutite erialal. Olen teinud loendamatu hulk arvutisüsteemidealaseid projekte koos soomlastega ja Soome firmadele, alates minu esimesest töökohast TA Küberneetika Instituudis. Pikim, 11 aastat kestnud koostöö oli firmaga KONE, kus on meie väljatöötatud rakendusi kasutatud umbes 100 tuhandes liftis üle maailma." Nüüd õpivad TTÜ-s majandust tütar Triinu ja poeg Taavi. Tõnu peab oluliseks lisada, et pereelu on tore ja mõnus.

 „Tõepoolest, nagu "seiklusjutte maalt ja merelt"," iseloomustab Tõnu oma hobide valikut. Pärinud isalt tema jahirelvad, on ta Keila Jahindusseltsi liige. „Arvan, et tunnen loodust väga hästi ja põhjalikult.

Eriti mõnus on loodust tunnetada ja läbi selle mõista, et meie, inimesed, oleme vaid osa suurest loodusest - me vaid üritame end loodusest eraldada, kuigi elame samade seaduste järgi. Looduse tunnetamine aitab tunnetada ka inimesi ja sõpru meie ümber ja elu ennast," räägib Tõnu. Üks jahikaaslane on tal sõber Thobias, šoti terjer, kes on ka asendamatu seenelkäigukaaslane. Kodus on veel kolm kassi.

Tõnu kuulab muusikat - seinast seina. „Lugesin kokku, et käisime abikaasa Tiiaga sel hooajal 7 korda Estonia Kontserdisaalis ja mujal mitmetel kontsertidel. Lemmikud on ka Yes, Led Zeppelin, AC/ DC, Mike Oldfield, ELO, Pink Floyd, Jean Michel Jarre. Käime perega teatris. Parim, mida olen kunagi kogenud, oli "Eesti ballaadid"." Hobi hulka loeb ta veel reisimist, lugemist, kinoskäimist, igahommikust ujumist...

Keila linna tähtsaima märgi sai Tõnu noortele suunatud heategevusprojektide pikaajalise elluviimise eest kiwanise liikumise kaudu.

Paraku Tõnu tegevus Kiwanise klubis siia juttu enam ei mahu. Ehk mõni järgmine kord.