Keila nädala tegija: Salme Iisrael
Mitmele praeguse Miki lasteaias käiva lapse vanaemale-vanaisale on Salme süüa teinud. Ikka samu häid koduseid roogasid. Salme ise ütleb, et praegu on süüa ikka palju kergem teha. Kui ta 1967.aastal tööle tuli, oli vesi õuel asuvas kaevus ja pliiti köeti puudega. Joodi lehmapiima ja lasteaia oma õunamahla ning muuhulgas söödi kohapeal tehtud moose. Aga praegust menüüd hindab Salme normaalsemaks - toidud on märksa mitmekesisemad. Aga road on ikka nagu kodus - sel päeval on lõunaks nt rassolniku supp. Salme ei oska vastata, mida talle enim meeldib kokata. Kõrvalseisjad hakkavad kiitma Salme roogasid - marineeritud kala, seapraad ...järgnes pikk loetelu. Trikk pidi olema see, et toidud on südamega tehtud .
„Tead, mõni sõimleb, et peab tööl käima. Aga mina naudin. Ma olen kõik need 44 aastat siin lastele söögitegemist nautinud ja nautisin ka enne seda nood 11 aastat Tõrva lasteaias. Aga siis tõi mees mu siia elama," räägib Salme. Ta on tegelikult natuke segaduses oma tunnetes. Tahaks nagu edasi kokata, aga jalad ei jõua enam nii palju järele kui tahaks. Vaim oleks valmis jätkama. Eks ma hakkan siin nüüd vahel niisama käima, ega nad mind ära ikka ei aja. See siin on ju ka minu kodu."
31.augustil oli 44 aastat Miki lasteaias töötanud Salme Israeli viimane tööpäev. Tööraamatu esimene sissekanne on tal juustutegija ametipost Helme Võitööstusest. Keilas oli tal esimene tööpäev toonases Keila I Lastepäevakodus 26.veebruaril 1967. Tööraamatusse on vormistatud nõudepesijana. Alates 1975. aastast sai ta ka ametlikult kokaks. Kokku on tema ajal majast läbi käinud 10 juhatajat.