II korrust laiendatakse Gnoomi ja Keskväljak 5 põhihoone vahel asuva hoone osa (kunagise lemmiklooma poe) peale. Juurdeehitatava osa lamekatus kaetakse rullmaterjaliga ja sellele ehitatakse 21 m2 suurune katuseterrass vaatega Keskväljakule, mis tõstab seda kasutava korteri atraktiivsust veelgi. Kõik neli korterit saavad ka rõdud hoone Rohelise tänava poole jääval küljel.

Keila raekoja hoone oli algselt kahekorruseline, lameda katusega ja fassaadist eenduva kolmnurkse dekoratiivse viiluga, mille tipus asetses kell. Hoone fassaad oli tasakaalustatult sümmeetriline. 1970. aastate kapitaalremondi käigus ehitati hoonele lisaks kolmas korrus, millega hävitati hoone algupärane fassaad. 2000. aastal linnavalitsuses kooskõlastatud fassaadiremondi käigus lähtuti algsest fassaadi kujundusest, taastades ehitusviilu ja koha „raekellale“. Tänaseks on fassaadikate amortiseerunud.

Rekonstrueerimise käigus arvestatakse hoone algset projekti, sobitades seda juba ehitatud lisakorrusega. Tänavafassaadis säilitatakse krohvitud pilastrid ja karniis. Olemasolevad väljakupoolsed trepikoja aken ja sümmeetriline teise korruse aken taasavatakse. Keskrisaliidi kummalegi küljele paigaldatakse uued dekoratiivsed lipuvardad, loodetavasti jõuab ehitusviilu tippu ka uus kell.

Uueks välisviimistluseks on krohv põhimahus elevandiluu tooni, eenduvatel seinaosadel hall.

Ehitusrojekti tegi APEX Arhitektuuribüroo, selle kooskõlastas Muinsuskaitseamet.