Keraval on märkimisväärselt hästi arenenud sotsiaalhoolekanne. Linnas asub mitmeid koole, tavakoolid lastele, täiskasvanutele täiend ja huvikoolitust andvad õppeasutused ja ka kutsehariduskoolid. Sportimisvõimalused on suurepärased.

Esimese suurema tööstusena hakkas arenema telliskivide tootmine. Praegu on Keraval mitmeid tootmisi, sealhulgas ehk eestlastele tuntuim Sinebrychoff ja kontserni Harju Elekter kuuluv Satmatic. Oma hea asupaiga tõttu on piirkonnas suur logistikakeskus.

Peamise osa linnas kasutatavast energiast ja ka tõhus lisatulu linna rahakotile saadakse linna omandis olevas kombitootmisjaamast - peamiselt turba ja puiduküttel energiajaamas toodetakse soojust Kerava linnale ja elektrienergiat, mida jätkub ka teistele müümiseks.

Kerava tuntuimad üritused on suve hakul toimuvad Jazzifestival ja Kerava Päev, augustikuine küüslaugufestival ja Tsirkuseturg septembris.

Väike Keravat tutvustav näitus on välja pandud Keila Kultuurikeskuses.

Keila ja Kerava suhted said alguse umbes aasta tagasi Kerava algatusel. Kerava otsis endale sõpruslinna Eestis, soovides leida sobivat väikelinna Tallinna regioonist. Aasta tagasi käisid Kerava esindajad Keilas, sügisel olid linnapea Tanel Mõistus ja linnavolikogu esimees Ago Kokser Keraval. Koos Sigulda ja veel mõne linnaga on juba esitatud esimene projektitaotlus.

Keravalt on Keila Päevale saabumas ligi 50 inimest, sealhulgas Kerava Viro Seura (Eesti Seltsi) ja Kerava linnavolikogu lautakuntien esindus. Delegatsiooni juhib Kerava linnapea Petri Härkönen.

Keila Linnavolikogu tegi otsuse Keravaga  partnerluslepingu sõlmimiseks 24.aprillil, Kerava rahvaesindajad juba 10.aprillil.

Keilal on kuus sõpruslinna (-valda): Nacka Rootsis, Huittinen Soomes, Barsbüttel Saksamaal, Sigulda Lätis, Birstonas Leedus ja 6.aprillil 2009.aastal sõlmitud koostöölepingu järgi ka Chiatura Gruusias. Aktiivne õpilas- ja kultuurivahetus on viimased seitse aastat toimunud Nieuwegeini (Utrecht) linnaga Hollandis.

Keravaga allkirjastatakse koostööleping Keila Päeva pealaval orienteeruvalt 14.20. Lepingu allkirjastavad Keila Linnavolikogu esimees Ago Kokser, linnapea Tanel Mõistus ning Kerava linnapea Petri Härkonen.

Pilte Kerava linnast vaata Keila linna kodulehe galeriist

Keila Päeva kavaga saab tutvuda suhtlusvõrgustikus Facebook ja kalendris. 

Seoses laada ja rahvaüritusega Keila Päev, on laupäeval, 26. mail liiklus Keila kesklinnas häiritud. Alates kella 6-st hommikul kuni orienteeruvalt kella 3-ni ööl vastu 27.maid on liiklusele suletud osa Keskväljakust ning Paldiski maantee ja Haapsalu maantee lõigud Keskväljakust kuni esimee ristmikuni.

Keskväljakult saab läbi sõita suunal Tallinn - Ääsmäe. Haapsalu suunal liikujatele soovitame ümbersõitu Niitvälja kaudu. Keila linnas saab liiklusele suletud piirkonnast mööda sõita ka kõrvaltänavate kaudu. Ümbersõit on märgitud.