Rongijuhi abi oli Piilupart, kes võttis reisiseltskonna vastu ja teatas, millal rong väljub ning kuidas tuleb rongis käituda. Rongisõidu ajal jagati komme ja õhupalle.

Sõidu ajal tuli aga reisijatel meelde tuletada Gustav Ernesaksa poolt Ellen Niidu sõnadele kirjutatud lastelaul „Rongisõit", mis Piilupardi eestvõttel üheskoos ette kanti. Kuna laulu peategelane ise rongi ei juhtinud, sest tal puudub vastav kvalifikatsioon, läks reis kenasti ning jõuti õnnelikult Kloogaranda, kus reisijad võtsid vagunitest väljudes kinni punasest lõngast ja jalutasid Piilupardi järel hanerivis peoplatsile. Avasõnad ütles päevajuht Peep Raun, tervitussõnad vallavolikogu esimees Aleksei Šatov ja vallavanem Kalev Laast.

Tänati valla kauneimaid ja tublimaid. Tänukirjaga tunnustati konkursil „Eesti Kaunis Kodu 2013" osalejaid. Nendeks olid perekond Kivisalu Niitvälja külast, KÜ Lossi 1 Keila-Joa alevikust ja Kõltsu mõis. Käesoleval aastal pälvis valla teeneteplaadi AS Bestnet, kes on vallas oluline tööandja. Valla teenetemärgid pälvisid endine vallavanem Lembit Puusepp, Lehola kooli kauaaegne kokk Malle Kull ja Klooga Lasteaia kasvataja Heljo Saamer. Need väärikad vallakodanikud heiskasid Keila valla lipu ning 15. vallapäev sai pidulikult avatud.
Klooga ja Keila memmede rahvatantsurühm.

Lehola Kooli kauaaegsele kokale Malle Kullile andsid valla teenetemärgi üle valla volikogu esimees Aleksei Šatov ja vallavanem Kalev Laast

Järgnes kultuuripärandi aastale kohane eeskava. Esinesid Klooga ja Keila memmede rahvatantsurühm (juhendaja Reet Leemets), Keila naisansambel (juh Tiia Peenmaa) ning Lahepere Kultuuriseltsi naisrahvatantsurühm ja segarahvatantsurühm Lahepere Lained ning meesrahvatantsurühm Lahepere Leod (juh Reet Leemets ja Age Leedo).

Külla saabus laste lemmik Lotte, kes kutsus endaga laulma ja mängima. Et lastel rõõmsam oleks, oli kohal batuut ja tehti näomaalinguid.

Samal ajal korraldas valla spordispetsialist Jüri Rumm sportlikke võistlusi ja jõukatsumisi. Järgnes traditsiooniline supisöömine - tasuta kõigile, nagu ikka.

Vallavanem Kalev Laast vermis esimese valla meenemündi - Keila valla krooni. Raha vermimisel said kätt proovida teisedki, kes soovi avaldasid.

Õhtune meelelahutus algas kontserdiga "Mulle meeldib maa", kus lavale astusid Marko Matvere ja Peep Raun. Ettekandele tulid merelaulud koos lugudega purjelaevanduse hiilgeaegadest.

"Eesti otsib superstaari" neljanda hooaja võitja Liis Lemsalu koos Pent Järvega esitasid head muusikat noorematele ning õhtu lõpetas mõnusa tantsumuusikaga Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Muinastulede öö traditsiooni edasi kandes süüdati ka Kloogarannas lõke ja lasti taevasse põlevaid laternaid.

Võib vist arvata, et Keila vallarahvas on pälvinud ilmataadi soosingu. Vaatamata sellele, et Kloogaranda ümbritsesid tumedad vihmapilved, jätkus päikesepaistet kogu vallapäevaks ja alles keskööl, kui pidu lõppes, hakkasid tulema esimesed vihmasagarad.

Tänusõnad kõigile esinejatele, OÜ Mirka Agentuurile, kes kandis hoolt heli- ja valgustehnika eest, Lavad ja Telgid OÜle, kes paigaldas esinemislava, HAA Elektritööd OÜ-le, kes hoolitses elektri eest, United Capital OÜ -le, kes paigaldas telgid, lauad ja pingid, TOI TOI Eesti OÜ -le, kes tõi välikäimlad, AS Lemeks Sadamad Paldiski osakonnale, kes hoolitses muinastule lõkkematerjali eest, samuti Maeru trahterile, kes valmistas maitsva hernesupi, Onu Matile, kes hoolitses transpordi eest ja OÜ Meeskond Security'le ja Lääne- Harju politseile, kes tagasid ürituse turvalisuse ning muidugi vallapäeva korraldustoimkonnale ja tublidele vallaametnikele, kes aitasid igati kaasa päeva õnnestumisele.