1. Direktor Reeli Simanson tellis Laulasmaa koolile mööblit ja remonttöid firmalt Nordgrupp OÜ, mille üks juhatuse liige ja omanik on tema abikaasa Toomas Simanson. Töid telliti 9 korral ajavahemikul oktoober 2011 kuni september 2012, kokku summas 10 202,32 eurot. Direktor tõendas omakäelises seletuskirjas, et mööblit ja remonttöid tellis tema ise ja lasteaia õppealajuhataja firmalt Nordgrupp OÜ. Juhtumi kohta on Politsei- ja Piirivalveameti keskkriminaalpolitsei korruptsiooni-kuritegude büroo alustanud väärteomenetlust korruptsioonivastase seaduse § 19 tunnustel.

2. Laulasmaa Koolis ilmnesid suured probleemid seoses toitlustuse ja töökorraldusega, mille eest direktor vastutab. Ajavahemikul 2012. a kuni 2013. a I kvartal tasus kooli personal kooli lõuna eest vähem, kui kulutati.

Toiduraha kasutamise osas esitasid koolidirektor Reeli Simanson ja kooli majandusjuhataja seletuskirjad, millest nähtub, et õpilaste ja lasteaialaste toitlustamiseks ettenähtud raha kasutati kohvi ostmiseks ja see kajastus kooli toidurahade kulude ja tulude võrdlustabelis. Selle järgi kulutati kooli pikapäevale ja lasteaiale mõeldud toidurahasid vähem 4129,09 eurot ja kulutati personali toitlustamisele enam 2140,22 eurot. Kohvi ostmisega jäeti tasumata riigile lisaks erisoodustusmaks summas 1462,94 eurot.

3. Direktori teadmisel on Laulasmaa Koolis õpetaja puudumise ajal tundide asendamise eest nõutud õpilastelt raha.

4. Direktor Reeli Simanson koos lasteaia õppealajuhatajaga viibis 25.-28.03.2013. a esialgsetel andmetel õppereisil Prantsusmaal, mis hiljem reisibüroo poolt saadetud päevakava järgi osutus enamjaolt kultuuri- ja puhkusereisiks. Selleks kulutas Reeli Simanson 1280 eurot Laulasmaa Kooli eelarvest, millele lisandusid päevarahad summas 256 eurot. Samal reisil osalenud teiste õppeasutuste juhid tasusid reisi eest kuni 50 % kuludest ise, mis on igati põhjendatud ja aus käitumine. Laulasmaa Kooli direktor otsustas kogu summa, 1536 eurot tasuda aga kooli personali koolituskulude arvelt.

Kuigi kõikidest tõenditest on kooli hoolekogu ja vabastatud koolidirektor Reeli Simanson teadlikud, püüavad nad läbi meedia jätta muljet, et direktor vabastati küll kättemaksuks, küll selleks, et kellelegi oleks vaja tema kohta või siis lihtsalt alusetult.

Kooli hoolekogu esimehe Siiri Antsmäe poolt esitatud pressiteade oli ühekülgne, kallutatud ja ei toetunud ühelegi tõendile.

Jääb arusaamatuks, miks moonutatakse tegelikku infot, varjatakse ja eitatakse juhtunud asjaolusid ning õhutatakse pedagoogide, õpilaste ja lastevanemate seas vaenu Keila Vallavalitsuse vastu.

Vallavalitsuse poolt välja toodud põhjused direktor Reeli Simansoni kohta on kõik dokumentaalselt tõendatud ning vabastamisel on tuginetud reaalsetele tõenditele, Reeli Simansoni enda kirjutatud seletuskirjadele ja suulistele ütlustele, mis tõidki kaasa usalduse kaotuse.