1. Aiakohvik: "Nooblid Nõud"

Jõe tn 47, avatud 11-17.00. Pakume ahjusooje küpsetisi linna kaunemaitel käsitsi maalitud nõudel. Imeilusad käsitsi maalitud nõud ja võimalus ka nipet-näpet meeldivat kaasa soetada!

2. Kaitseliidu seiklushoov,

Aia tn 35, avatud 10 - 18,00. Tule, seikle, uuri ja avasta koos Kaitseliiduga. Võimalus panna proovile enda täpsus, kiirus ja osavus kogu perega. Pakutakse sõduritoitu ja koduseid küpsetisi. Avatud loterii!

3. Kodukohvik " Elu on lill!

Killuke Vahemerelist hõngu Männiku tänaval. ", Männiku 8, 11:00 - 17:00,Ootame teid maitsma soolaseid ja magusaid pirukaid, kihilisi kooke-torte. Pakume kodus valmistatud chiabattat, rohelisi salateid ja omatehtud salatikastmeid.Seda kõike on võimalik nautida kasvavate viinamarjakobarate all, taustaks mahe muusika.Lastele on avatud mängu- ja lugemistelk.

4. Iluaed, Kanarbiku 13, avatud 10.00 – 17.00. Saad käega katsuda ja nina vastu käsitööseepe suruda ning nautida meeldivaid aroome. Lisaks veel palju teisigi käsitööna valminud looduslikke kehahooldustooteid ning käsitööd.Võimalus kahel korral, kell 11.00 ja 14.00, avatud väravate ajal oma kätega kehakoorija valmistada, mille saad kaasa. Töötoa külastamiseks eelnev registreerumine kuni 10. augustini aadressil loodusseep@gmail.com. Töötoa hinnaks 3€ ja ühes töötoas saab osaleda kuni kuus inimest.

5. Tammiku mängumaa lastekohvik,

Tammiku tee 3, 12.-18.00, Indiaani tüüpi püstkoda ehk ehk tipi, batuut, kiik, võrkkiiged ja mitmesugused õuemängud.Tammiku mängumaa lastekohvikus on tegevust tervele perele. Saab mängida mitmesuguseid õuemänge, pidada piknikku ja vajadusel varjuda suure telgi või püstkoja alla.Kohviku menüü on meelepärane nii suurele kui väikesele – on jahutavaid ja soojendavaid jooke ja soolaseid ning magusaid ampse. Organiseeritud tegevuste ajakava , millest saab soovi korral osa võtta:
13.00 – olen loodustark . Tasuta
15.00 - väikeste indiaanlaste meisterdamise töötuba. 1 eur
17.00 – väikeste indiaanlaste mäng. Tasuta

6. Rapuntsli hoov,

Paldiski mnt 48, kell 12 - 19,00. Rõdukohvik "lase alla juus". Mõõduvõislus "pikim pats". Kõige osavama rüütli võistlus. Tänava joonistused. Patsi punumine. Muinasjutu vestmise tuba. Vahetuspunkt "võta ja jäta" raamatud ja DVD. Õnneloos!

7. Hoov täis lusti

Eha tn. 67 kell: 15:00-22:00, 23. augustil plaanime oma aiast teha ühe mõnusa paiga, kuhu igaüks teist tulema peaks, pakkumisele tulevad magusad koogid ja tordid, näljasematele pakume ka toekamaid toite, lisaks saab terve päeva vältel nautida head muusikat.
Toitlustusele lisaks, tulevad meie hoovi Tallinnast nobetate käetaga naised, ettevõttest Tuuni Ka (https://www.facebook.com/tuunika.ee), kes viivad läbi toreda töötoa kus valmistatakse jalapinke. Töötoale on vajalik eelnev registeerimine, aadressile minnaheinsoo@gmail.com , registreerida hiljemalt 20. augustiks, töötoa maksumus on 20€. Lisaks sellele on Tuuni Ka naised kohal oma tuunitud mööbliga.Õhtu lõpetuseks on oodatud kõik suured ja väiksed oma soove õhku lennutama, taevalaternaid on võimalik saada kohapealt.

8. Kinohoov,

Jõe tn 59B, kell 17 - 20,00. Näitame lühifilme Keilast ja keilakatelt. Seansside algused 17.15, 18.15, 19.15. Lisaks teemakohased suupisted, hea kohv, õnneloov ja erinevad tegevused igas vanuses lastele. Tulge kinno!

9. Ülesõidu kalakohvik,

Ülesõidu 28, kell 12 -21,00. Lennusadama peakokk Merli Kattai, kes on pesueht pagunitega kalamees ja hooviperenaine, jagab meiega isiklikult oma nippe ja trikke kalasuitsetamisest ja valmistamisest! Lisaks pakutakse värsket suitsukala ja muid kalaroogasid (suppe, salateid ja praade ning magusat hooajalisest toorainest. Õpitoad on tasuta ja toimuvad kell 14 - 15.00 ja 16 - 17.00. Eelregistreerumine emailile: merlicat@gmail.com

10. Hoovikohvik "Hurmaa"

Põhja tn 7 kell 10 - 18.00. Gluteeni- ja laktoosivabad küpsetised, hea ja kvaliteetne kohv. Lisaks tutvustatakse uusi tooteid kommi- ja šokolaadimaiastele. Hoovikohviku avamise idee läbivaks teemaks on tervislik ja tasakaalus toitumine. Mõni aasta tagasi valitud keila kõige ilusamaks aiaks!

11. Ohvitseriprouade puhvet "Noorus",

Nooruse tn 6 kuni 14. kell 12 - 17. Endisel tankipolgu alal saad vaadata, milline see piirkond näeb välja nüüd. Ohvitseriprouade puhvet pakub kiluvõileibu, kartulisalatit, seljankat, kaneelisaiakesi, sakummi, muidugi teed kommiga ja muud ajastuhõngulist. Nõukogude ajal olla ohitseride prouad üks rikkaim seltskond - tule saa osa meie külalislahkusest! Ja, et rüht ikka sirge püsiks, saab enne või peale kehakinnitust teha palliviskeid ja hüpata keksu : )

12. Ajaviite hoovikohvik "Aega küll",

Haapsalu mnt. 49a. Avatud kell 7.00 kuni soovijaid ja huvilisi jätkub. Kohe hommikust kuum kohv ja pirukad. Oodatud on kõik vanad ja uued huvitavad sõbrad, kes armastavad maitsvaid koduseid erinevaid soolaseid ja magusaid küpsetisi, mis on valmistatud hooajalisest toorainest.

13. AiaKohvik,

Raba 74, kell 13 - 22,00 Mmm mõnus kohvi aroom... meeled teeb erksaks! Midagi tahaks veel... Võibolla üks hõrk quiche, šokolaadi unistus või siis ricotta pannkoogid jäätisega? Ah et midagi on ikka veel puudu? Elav muusika? Aga palun...
Täiuslik, kas pole? Jah, see koht on tõepoolest olemas, kuigi ainult ühel erilisel päeval. Ära lase seda hetke käest! Ja et Sa hiljem ei arvaks, et see oli vaid meelepete, leia omale mälestus meie käsitööpoest. Ja milline augustikuu õhtu... tule imetle meie küünlavalgusesse mähitud aeda, naudi klaasikest veini ja ole kohal kõigi oma meeltega. Meie aiakohvik on avatud vaid ühe lühikese hetke, et köita Sinu meeli!

14. NURMELILLE KÜLAKOHVIK-KITSEKÕRTS -

avaneb Keila kõige kaunima miljööga asumi keskel, asukohaga Nurmenuku tänavas Mudaaugu rajoonis, 23. Augustil kell 12-17. Ühel erilisel augustipäeval avab Kitsekõrts oma valdused ka kaugematele ränduritele, et veeta üheskoos kvaliteetne osake päevast. Oodatud on kas või kitsed! J Pakume: Vabariigi parima grillmeistri kokakunsti, ilma naljata!, Küpsetisi meelerahus koduperenaistelt, Kokteilibaar noortelt nurmenukulastelt, Kohapeal valmivaid viljavabu (sh. gluteenivabu) leivatooteid Lisaks: Igal täistunnil esinevad kohalikud talendid, Osavate näppude töötoad väiksematele, Stiihilised osavusmängud suurtele ja väikestele, Kohalike käsitöö müük.

15. Vahemere kohvik Pärl,

Paldiski mnt. 17, avatud 12.00 -17.00
Vahemeremaadest pärit toitumistavasid kiidetakse igal pool. Palju on pälvinud tunnustust just kreeklaste toiduvalik, sealsed elanikud elavad kaua ja tervena. Oliiviõli, värsked puu- ja köögiviljad, pasta, mereannid, maitsetaimed – Vahemere köök on tervislik ja viib keele alla. Seda kõike võib oodata ka meie menüüst. Toidud, mida valmistame on maitsvad, tervislikud ja mitmekülgsed.
Omalt poolt pakume:
• Erinevaid maitseid nii Kreekast, Itaaliast kui ka Hispaaniast
• Värskest toorainest tehtud toite
• Täiesti uusi ja omapäraseid roogasid
• Vahemerelikku atmosfääri
• Ning lõunamaiselt soe vastuvõtt on garanteeritud
Kõikide külastajate vahel loosime välja rühmatreeningu kuukaardi, millega on võimalik külastada: ujulat, jõusaali kui ka rühmatreeninguid.

16. Hoov: Roheline Kirp,

Roheline tn. 1, Avatud: 12.00 - 16.00, Kiriku kõrval, Alibi taga mini-kirbuturg ja hoovikohvik. Kohvikus lisaks söögile-joogile ka auhindadega „Roheline viktoriin“. Kasutame võimalikult palju ökoloogilist/ kohalikku/ fair trade toorainet. Tulge terve perega - emad saavad shopata, lapsed õuel hüpata ja isad seni sibula-peekoni pirukat mekkida :) Kohvi ja magusat pakume ka.

17. Wilhelmine kohvik,

Tähe tänav 19, avatud 12,00 – 18,00. See on Keila esimese linnapea Johannse Tähe suvila! Wilhelmine oli Tähe (tollal Sõja) 19 maja esimene perenaine ja kõik kohviku retseptid on pärit just vanavanavanaema kokaraamatust! Pererahvas pakub suppi ja supikõrvast, kohvi, taimeteed ja kooki! Lastele mänguala! Meil on lihtsalt mõnus olemine! Astu läbi!

Kell 12.30 teeb ettekande Tartu linna aukodanik, suvekeilakas ja teenekas ajaloolane Hr. Hillar Palamets rääkima Wilhelmine kohvikusse kell 12.30 Keila aja-ja kultuuriloost. Kes kordki on kuulnud Hr. Palametsa rääkimas, teab, et ta oskab suurepäraselt tuima ajaloo elavaks rääkida! Olete lahkesti palutud ja oodatud teda kuulama!

18.Keila lasteaed Miki,

Jaama 10, avatud 10.00-14.00, Läheme tagasi lapsepõlve: oodatud on kõik lapsemeelsed ja vilistlased ja vanemad ja lapsed ja kõik teised! Pakume tegevust käsitöö huvilistele ja vaatamiseks vanu albumeid lasteaia ajaloost. Lapsed saavad mängida mänguväljakul Pakume kooki ja jooki!

19. Piknikuhoov "PALUME VAIBALE!"

Linnuse 2, avatud: 13.00 - 18.00 Vaibakudujate sõpruskond kutsub piknikule "PALUME VAIBALE!" Piknikul pakume piparmündi ja puneteed, kapsakooki ja karaskit. Edukate läbirääkimiste tulemusena tegijatega, võib lahkuda hoovist vaibarull kaenlas, soovijad saavad osaleda õnneloosis, proovida saorikudumist. Vedamise korral võib hoovil kohata ka siiliperet, kes kassikausist käivad matti võtmas!

Töötoad "Palume vaibale" hoovis "Palume kuduma!" - ja seda lausa kolmel teljel korraga! Loovalal töötav Anneli Säre tuleb õpitubasid läbiviima. Töötoad alustavad kell 13.00, viimane saab telje taha kell 17.00. Poole tunni hind 3€. Materjal on hinna sees ja kududa võib nii pika joru kui jaksate!

20. Mesioja Meehoov,

Barsbütteli tn.11, avatud 11.00-17.00 Tule ja osta kohalikku mett, mille mesilased korjanud Keila lähiümbruse niitudelt ja metsadest. Pererahvas tutvustab mesindamist korpustarudes, pakub kerget kehakinnitust ja keelekastet.

21.Väärikate Ülikooli Kohvik,

Ehitajate tee 1, raamatukogu uksest paremal pool asuvas majanurgas, avatud 11.00-17.00. Pakume kohvi, morssi, teed. Menüüs on rõngikud erinevate lisanditega, plaadikook, küpsisetort, kiluvõileivad, lõhesaiakesed. Tellitud on pillimehed! Kell 13.00 - 14.00 arutlus teemal "Inimene ja aeg"

22.Mõisa rõdukohvik,

Harjumaa Muuseumis, Linnuse 9, avatud 12.00.-17.00. Oodatud on kõik, kes soovivad tunda end mõisamiljöösse haaratuna! Sel toredal päeval toob muuseum külastajatele näitamiseks oma „peidetud“ aarete hulgast kübarad! Müügil on ka kübarameistrite loomingut-toodangut! Ja härrad, kui daamid uusi kübaraid ja rõdul mõisale kohast suupistet pisut pikemaks ajaks nautima jäävad, saate teie tutvuda mudellennunduse ja laevamudelite näitusega. Pärleid jagub veelgi, las osa jääda üllatuseks!

23. Endine kooliaed,

Kooli 9/Vaikne 7, Avame viltimise töötoa ja butiigi kella 12.00 - 16.00, viltimise töötuba täiskasvanutele kella 14.00 – 16.00-ni Grupi suurus maksimaalselt seitse inimest. Meie pere hindab kõike, mis on elus ja ehtne, seepärast on meil välja pakkuda üks ehtne ja hingestatud tegevus, et valmistada päris oma asi viltimise teel. Viltimisega olen tegelenud juba õige mitu aastat ning mulle meeldib selle juures kõige enam materjali pehmus, elusus ning viltimisprotsessi võimaluste rohkus. Materjalitasu 5.- eurot, tee ja küpsised maja kulul, teema veel täpsustamisel ( kas majapidamisse sooja-alus/ väike laualinik või lilleõis), registreeruda eelnevalt: onnemagi@gmail.com Õnne Mägi, Mobiil: 5010810, Meie hoov ei ole eriline mitte ainult oma ajaloolise tausta poolest, vaid ka selle poolest, et eluruumi jagavad koos meiega veel mõned neljajalgsed sõbrad. Seega ei ole soovitav tulla siia inimestel, kes pelgavad suuri pudulojuseid, kuid alati on oodatud need, kes armastavad loomi ning soovivad neid silitada – paitada. Arvatavasti mäletavad põlised keilakad hästi vana kooliaeda, mis asus Keila Algkooli lähedal Kooli tänaval. Olen käinud oma algkooli aastatel siin bioloogiaõpetaja Hugo Venda hoolsa pilgu all rohimise ühiskondliku töö tunde täitmas. Tookord ma vaimustust aiatööde vastu muidugi ei tundnud, kõik käis sundkorras, linnukese saamise eesmärgil. Täna saame pakkuda kõikidele soovijatele võimalust sammuda kunagistel lapsepõlveradadel ning soovijad võivad ka käed mullaseks teha!

24. Vaikne Metsa Nurk, 50 sendi kohvik;

Vaikne 11, avatud kell 13.00.-21.00 Soolased ja magusad suupisted. Joogid: kohv, tee, kodune õunamahl ja nostalgiapommina teeseene jook, mida saab soovi korral ka seemneks kaasa võtta. Üks hinnaüllatus peab ka olema: seljankasupp ei mahu 50 sendi sisse. Suur seljanka on 2 eurot ja väike seljanka 1 euro. Lastele batuut: 1 tunni pilet 2 eurot ja päevapilet 4 eurot. Et ikka möllamiseks jaksu oleks, selleks on jook ja väikesed ampsud tasuta.

25. Arukad Ausad Kuked,

Vaikne 46, avatud 11.00 - 17.00, kell 12:00 kohvikus elav muusika!

Kohvik "Arukad Ausad Kuked" on Keila SOS Noortekodu noorte poolt avatav kohvik, kus kõikidel inimestel on võimalus külastada Noortekodu 15. sünnipäeva eel meie kodu, sealjuures nautida mõnusat sööki ja jooki :)
Juhul kui sa soovid tulla suurema seltskonnaga al. 5 inimest on vajalik eelnev registreerumine: meelis@meelis.eu, kontakt nr 56 909 770

26. Sopsu Tooma keskväljak,

Sopsu-Tooma keskväljaku ääres on 4 maja: Sopsu-Tooma 10, 12 ja 17/19 ja Tervise tn 37., avame kell 11 väravad ja kutsume kõiki külla!

Avasta, ahheta, armasta. Uudistamist ootab Keila ja Harjumaa kõige kaunim kodu Sopsu-Tooma 12! Pererahvas tutvustab kõigile külalistele rõõmuga oma tunnustust pälvinud aeda. Hakkajad noorperemehed pakuvad samas oma lemmiksuupisteid ja –jooke.

Maitse, maiusta, mõnule! Sätime rohelusse uppuvasse männimetsa sarapuude varju üles mõnusa kohviku, mille menüüs on meie parimate retseptide järgi valminud küpsetised ja põnevad ampsud. Kõike saab soovi korral ka kenasti karpi pakituna kaasa osta. Kohvikus aitavad parimat valikut teha meie alati rõõmsad virgad peretütred. Kõhule pai! ;)

Õhtul, kui hämarus maad võtmas ja hoovilood kuulatud-vaadatud, saab tulla oma sõpradega muljeid vahetama ainulaadsesse terrassirestorani Täistunni Tigu. Huvilised saavad tutvuda pakutavate roogade valikuga ja broneerida endale sobivat aega päeva jooksul kohvikus.

Suure sõbraliku seltskonnana oleme kutsunud meie hoovile ka Keila päris oma pruulikoja.

Lehe Õlu jagab tarka nõu, kuidas õlledel vahet teha ja annab täiskasvanutele erinevaid õllesorte mekkida ka.

Stardi, spordi, saavuta! Sopsu-Tooma tänav on otsekui loodud sopsuviskamiseks! Osavust saavad proovida nii suured kui ka päris väikesed. Auhinnafondi koostamisel meie kandis ei koonerdata!

Loo, lusti, lahenda! Nelja pere peale saame kokku terve rahvaülikooli kursuste jagu hobisid. Anname võimaluse proovida vahvaid tegevusi, mida ise väga naudime. Kel endal loometuhinat parasjagu peale ei tule, saab kiigata teiste tegemisi.

NB! Külaliste jaoks on Sopsu-Tooma keskväljakust mõnekümne sammu kaugusel autoparkimiskohad – jälgitagu siis hoolega silte! Jalgrattaga võib sõita täitsa treppi, sest otse sündmuste keskel on kena jalgrattaparkla.

27. Pop-up creperie Lätte juures,

Keskväljak 15, avatud 10.00 -17.00, Erakool Läte kutsub kohvikusse! Pannkookla üheks päevaks! Pakume oma toredas hoovikohvikus ehtsaid magusaid prantsusepäraseid pannkooke erinevate kastmete ja lisanditega. Juurde mõnusat espressot või muud meelepärast kohvi ja mahla. Neile, kes magusast lugu ei pea, oleme küpsetanud köögivilja quiche’d ja koju kaasaostuks pärmivaba rukkileiba