Tallinna Linnaplaneerimise Ameti poolt korraldatud ostumenetluse käigus laekusid pakkumused kolmelt kujurilt - Aime Kuulbusch-Mölder, Mare Mikof ja Aivar Simson. Tallinna linna ja AS Tallinna Sadam esindajatest koosnenud komisjon valis töö teostajaks Aime Kuulbusch-Mölderi, kellega sõlmiti töövõtuleping.

Ideekavandi, selle alusel modelleeritud bareljeefi M 1:1 mudeli valmistamise ning bareljeefi lõpliku viimistluse ja selle paigaldamise maksumuseks on arvestatud 6046 eurot (94 600 krooni) ning mudelilt jäljendvormi võtmise ja teose pronksivalu maksumuseks 4026 eurot (63 000 krooni). Pronksivalu teostab BronzEst OÜ. Bareljeefi terminalihoone seinale paigaldamise aeg selgub peale 15. veebruari, kui bareljeef linnale üle antakse.

Mullu möödus Tallinna ja Helsingi vahelise regulaarlaevaliikluse avamisest 45 aastat. „Suur roll selle teokssaamisel oli toonasel Soome Vabariigi presidendil Urho Kaleva Kekkonenil, kes oma kohtumistel NSVL juhtidega laevaliini avamise vajalikkust korduvalt rõhutas,“ ütles abilinnapea Taavi Aas.

Reisisadam on olnud aastakümneid Tallinna jaoks Eesti ja Soome sõpruse ja koostöösidemete üheks sümboliks.