Sel aastal võistlesid omavahel nii lauljad kui ka instrumentalistid. Žüriisse kuulusid Ameerikas laulmist õppinud Marylin Tilga, kes praegu töötab hääleseade õpetajana Next Door Stuudios, Piia Põder, kes töötab Rapla Kultuurikeskuses ja selle aasta „Eesti otsib superstaari" finalist Janek Valgepea.

Mitmed kollektiivid esitasid omaloomingut, mis vääriks kindlasti salvestamist. Tooksin siinkohal eraldi välja kaks Rapla kollektiivi- Sad Panda (Karl-Eerik Kokk, Greta Maria Polluks, Markus Langi, Siim Tennosaar, Ats Laurimäe) ning Hanna ja Hannes Saard- nende noorte looming oli emotsionaalne, meeldejääv ja professionaalselt esitatud. Hanna ja Hannes Saard võitsid ka eripreemia kui kõige emotsionaalsemad muusikud sel õhtul. Kernu noortest pälvis sel õhtul enim tähelepanu Sixten Tedremets, kelle kitarrimäng tõi mitmetele saalis olevatele inimestele külmavärinad peale - niivõrd hea esitus. Palju kiidusõnu pälvis ka kohalik bänd Mellowed (Helina Laas, Madis Loorents ja Ahti Arumetsa), kes esitas 100% omaloomingut.

Lisaks bändidele esinesid ka mitmed projektikorras kokku pandud kollektiivid. Muljet avaldasid tõeliselt head lauljad Merit Piht, Kerli Jõesaar ja Jüri Pootsmann. Saatebändina esinesid Simon Tedremets, Aare Puht ja Kerlit saatis klaveril Gertu-Mari Puusepp.

Žürii otsus oli nende endi sõnul lihtne- Grand Prix kuulub Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi bändile Aeternum Carmen ( Carmen Apsolon, Maarja Västra, Siim Tennosaar, Reelika Rätsep, Helmet Floren, Markus Langi). Žürii põhjendas oma otsust sellega, et võitjabänd oli nagu päris bänd - kõik teadsid, mis nad laval tegema peavad. Ei saa jätta mainimata ka seda, et kindlasti mõjutas žürii otsust selle bändi laulja väga kõrge vokaalne tase. Noortekollektiiv võitis otsepääsu 16. veebruaril Rapla Vesiroosi Gümnaasiumis toimuvale Vesiroosivisioonile ja stuudiosalvestuse Next Door Stuudios.

Lisaks Grand Prix'le anti välja mitmeid eriauhindu ja oma lemmikud said valida ka kõik saalis olnud inimesed. Siinkohal toon välja, kes mida võitis:

Pressilemmik- Carmen Apsolon

Žürii lemmik laulja- Jüri Pootsmann

Žürii lemmik instrumentalist- Karl-Eerik Kokk (Eerik ei olnud ise otsusega nõus ja andis oma auhinna bändikaaslasele Ats Laurimäele, kes oleks tema arvates pidanud võitma)

Publikulemmik laulja- Carmen Apsolon

Publiku lemmik instrumentalist Sixten Tedremets ( saalis puhkes tohutu ovatsioon pärast selle auhinna väljakuulutamist).

Eripreemia (žürii soovil välja antud preemia) - Hanna ja Hannes Saard

Vaheajal esinesid showtantsijad Kernu vallast (Joanna Pukk, Johann Rosenberg) ning Marikas Tantsu&Moekooli hip-hop ja showtantsijad Raplast. Väga emotsionaalne ja võimas esinemine mõlema trupi poolt.

Ma tänan kogu südamest kõiki inimesi, kes aitasid mul seda üritust korraldada - Liis Aasamaa ja Eve Hint (Maalaste Käsitööselts), Piret Linnamägi (Raplamaa Sõnumid), Merle Beljäev ja Katrin Burkov (Kernu Valla Rahvamaja), Ene Rooma (Kernu Põhikool), Kalle Teekivi, Aare Puht, Simon Tedremets, Kristiine Vahtramäe ja Aivo Meisterson. Minu sügav tänu kuulub ka kõigile inimestele, kes tol külmal õhtul välja tulid. Suuepärane õhtu oli.Järgmine DeRoon toimub kahe aasta pärast.

Sixten

Sixten

Hip-Hop tüdrukud Raplast