Töö käigus anti ülevaade selgrootute ja käsitiivaliste erinevatest talvitumisvõimalustest, uuriti, kes talvituvad Sõrve poolsaare vanades kaevikutes ja uuriti, millised punkrid on kõige sobivamad talvitumispaigad.

Kokku leiti kolmest eri hõimkonnast talvitujaid: lülijalgsed, limused ja keelikloomad. Liigilise täpsusega määrati liblikad (6), limused (3) ja koorikloomad (1). Seltsi täpsusega määrati kahetiivalised ja võrktiivalised. Peale selgrootute on Sõrve punkrites talvitunud ka erinevaid imetajaid, näiteks põhja-nahkhiiri ja pruunkõrv-nahkhiiri, lisaks on osa talvisest ajast seal viibinud ka üks mäger. Kõigis punkrites kokku talvitus umbes 13 liiki.

Kertu Kuusk uurimustöö käsitles kartulimardika (Leptinotarsa Decemlineata) bioloogiat ja tema plahvatusliku levikut 2007. aasta suvel Saaremaal ja Muhumaal.

Annika Soom ja Signe Toom kirjutasid merekatastroofidest ja Sõrve õlireostustest aastatel 2007-2008.

Hanna Tuus ja Gerda Nelis uurisid haki (Corvus Monedula) bioloogiat ja tema levikut ning arvukusst Kuressaare linnas Saaremal.

Agnes Äkki uuris kopra levikut Muhu saarel.

Rogi-Jürgen Algo võttis vaatluse alla Saare maakonna harilike oravate (Sciurus Vulgaris) karvkatte värvuse erinevused.

Mariliis Hopp ja Karina Lõbus uurisid globaalset soojenemist ja õhutemperatuuri käiku Muhu saarel viimase 12 aasta jooksul.