Plaan oli jagada rahvale lippe, mille ühel küljel oli sinimustvalge ja teisel poole kiri Rahvarinne – Rahvarindest sündis Eesti Keskerakond. Lause lõpus oli punkti, hüüu- või küsimärgi asemel rammus roheline K-täht.

Üritusel kohal käinud staažikas tartlasest keskerakondlane ja riigikogu liige Aadu Must rääkis Delfile, et öölaulupeo turvameeskonda oli instrueeritud Rahvarinde-teemalisi lipukesi ära korjama.

„On tuntav, et on mõni erakond, kes leiab, et Eesti riigis ei tohiks valimiskampaania ajal kampaaniat teha, sest ehk siis midagi ei muutu,“ mõtiskles Must, kes lisas, et tema silm tabas öölaulupeol mõned näited teiste parteide propagandast, kuid konkreetseid näiteid selle kohta välja ei toonud.

Öölaulupeo peakorraldaja Margus Kasterpalu ütles Delfile keskerakondlaste läbielamiste kommentaariks, et tegemist oli vabariigi taasiseseisvumise aastapäevaks korraldatud apoliitilise üritusega.

„Need lipud ja meened, mida (korraldajate poolt rahvale - toim) jagati olid riigikantselei poolt hangitud – ühel pool sinimustvalge, teisel pool Eesti vapp kirjaga EV95. Ja kuna kõneles ka ainult president Ilves, siis oligi kokkulepe, et öölaulupeost ei tehta kohalike valimiste eel mingisugust propagandaüritust. Korraldajad käsitlesid kõiki erakondi võrdselt,“ selgitas ta.

Kasterpalu ei osanud öelda, mitmel korral pidi turvameeskond Keskerakonna lippude pärast sekkuma. „Turvameestel oli rohkem tegemist ürituse ülerahvastusega. Pigem oli probleeme selgitamisega, et platsile mahub nii palju inimesi kui mahub,“ jätkas ta.

Teiste parteide propagandamaterjalide levitamise kohta öölaulupeol Kasterpalul andmeid pole. Keskerakondlaste Rahvarinde-teemalist lippu saab vaadata siit!