"Loodusemehe pildipangast". Lisaks on Arne kirjutanud looduslugusid, välja andnud raamatuid ja koostanud multimeediaprogramme, õpetanud loodusfotograafiat kursustel ja Tartu Kõrgemas Kunstikoolis. Koos Urmas Tartesega on ta välja andnud Eesti esimese loodusfotograafia õpiku "Loodusfoto lugu ja lumm".

Veebruarikuise loodusõhtu esimeses osas keskendume meie metsakanadele: metsisele, tedrele ja laanepüüle. Nad kõik on imelisel viisil kohastunud eluga talvistes oludes. Räägimegi neist kohastumustest lähemalt. Õhtu teises osas vaatame talve veidi laiemas plaanis. Võtame kavva metssead ja jäävikerkaare, aga kindlasti ka miskit, mis selgub alles kohapeal.

Kui loodusõhtu esimene pool saab olema eelkõige õpetlik, siis teise osa sisse plaanime rohkem meeleolusid.

Looduseteemaliste õppeõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kõigile kuulajatele tasuta. Oodatud on kõik huvilised, kuid parema korraldamise huvides on vajalik eelnev registreerimine. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on ca 2 tundi. Loodusõhtute toimumiskohaks

Järvamaal on Kevade kohvik, mis asub Türi Kultuurimajas, Hariduse 1.

Kokku toimub 54 loodusõhtut ja 9 väliseminari. Teemad ja lektorid valitakse piirkondlike vajaduste ja huvide järgi ning osalejad saavad tagasisidelehe kaudu anda soovitusi lektori valikuks.

Tänavu on loodusõhtute uuteks paikadeks Viljandi, Pärnu, Kuressaare, Ida-Virumaa, Türi ja Hiiumaa, varasematel aastatel on loodusõhtud toimunud Palmses, Otepääl ja Räpinas.

„Loodusõhtute sarjaga soovime pakkuda just täiskasvanutele võimalust harida ennast keskkonnateemadel, sest seni on olnud neid võimalusi vähe," ütles Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.
Veebruarikuus on esinema kutsutud oma ala spetsialistid Arne Ader, Urmas Tartes, Urmas Abel, Lembit Maamets, Gunnar Sein jt. Räägitakse talvest mitme kandi pealt, Lahemaa rahvuspargi metsade inventuurist, kotkastest ja varakevadest ja muudel põnevatel teemadel.

Loodusõhtu kestab koos kohvipausiga kaks tundi. Igal loodusõhtul loositakse tagasisideküsimustike täitjate vahel välja loodusraamat.