Nii Helen kui ka Elnara töötavad Tallinna Loomaaia kohvikutes, Jaana Café More'is.

Kooli ajal töötatakse peamiselt nädalavahetustel, vaheaegadel rohkem. Päevade pikkuseks on kõikidel 8-9 tundi. Kokkuvõtlikult tähendab mainitud graafik poole kohaga töötamist.

Mis aga ajab tüdrukud koolipingist kohvikusse tööd rügama? Tööl käiakse erinevatel põhjustel: nii olude sunnil, omast tahtest taskuraha teenimiseks kui ka kogemuste saamiseks. Jaana sõnul mõjutasid teda tööd leidma kõik kolm põhjust. "Perel ei läinud nii hästi ja halb oli raha küsida riiete, sõbrannadega väljas söömise ja näiteks kino jaoks," selgitab Jaana. Tööle minemise mõtteid oli tüdruk mõlgutanud juba kaua. "Ega natukene lisaraha ei tee ju halba," muheleb Jaana. Helen asus tööle peamiselt kogemuste saamiseks ning taskuraha teenimiseks, Elnara olude sunnil, kuna teadis, et tulemas olid klassiekskursioonid, mis osutuksid vanematele liigseks koormaks.

Kooli kõrvalt tööl käimise kohta võib kuulda vastakaid arvamusi. Leidub neid, kes kiidavad noorte pealehakkamist, aga ka neid, kes laidavad, kuna kool peaks olema prioriteediks. Tüdrukute sõnul pole nende töölkäimine õpitulemusi veel seganud. Jaana sõnul on ta perfektsionisti tüüpi inimene, kes lihtsalt ei lase asjadel üksteist halvemuse poole mõjutada. Heleni sõnul pole muutust märgata ning Elnara on oma õpitulemustega rahul ka tööl käies.

Siiski mainivad tüdrukud, et ega koolis väga teata, et nad tööl käivad. Jaana sõnul rääkis ta oma töötamisest ainult klassijuhatajale, kes olevat selle peale suured silmad teinud. Elnara sõnul tema töötamine õpetajatele ei meeldinud, kuna oldi arvamusel, et see segab. "Aga üldiselt olid nad uhked," lisab Elnara. Heleni sõnul suhtuvad tema õpetajad positiivselt, kuna töö käigus saab uusi kogemusi.

Siiski loodavad tüdrukud vaatamata vastakatele arvamustele, et õpetajad suhtuvad tööl käivatesse õpilastesse hästi ning arvestavad, kuid töid ei jõuta õigeks ajaks tehtud. Loomulikult on selle eelduseks õpetajatega eelnev läbirääkimine.

See-eest arvab Helen, et vahel on sõbrad tüdruku tööl käimise pärast pettunud, kuna koos veedetavat aega napib. "Samas on mul tänu tööle kontakte, et sebida sõpradega koos üritusi," lisab Helen. Jaana sõnul olid tema sõbrad alguses üllatunud, kuid hetkel väga toetavad. Ka mitmed Elnara sõbrad käivad tööl ning saavad aru, et see ei ole lihtne. Tüdrukute sõnul on nende klassis teisigi, kes tööd rügavad.

Kuigi vaba aja veetmiseks ning sõprade või perega olemiseks aega napib, on kõik tüdrukud rahul, et tööl käivad, kuna kogemused ja taskuraha kaaluvad vähese aja igatepidi üles.