Kallid võrulased, otsige keldritest ja teistest hoiupaikadest oma rattad välja, pühkige tolmust ning võtke osa rattanädalast, mis algab 29. aprillil ja kestab kuni 4. maini.

Alustame hooaega lõbusalt ja seltskondlikult!

Kutsume kõiki inimesi rattaga tööl või koolis käima ning andma märku sellest, et Võrus on kevad alanud.

Kollektiiv, sõprade grupp või pere, kes käib ajavahemikus 29. aprillist 4. maini rattaga tööl, koolis või matkal ning teeb oma lõbusast ratastega seltskonnast toreda foto ja saadab hiljemalt 8. maiks Võru linnavalitsusse (marianne.mett@voru.ee), osaleb üllatusauhindade loosimises. Fotod laetakse üles rattanädala Facebooki kodulehele. Enim meeldinud foto autorit tunnustatakse. Fotode üle saab hääletada kuni 19. maini. Võitjad kuulutatakse välja maikuu linnalehes ja rattanädala Facebooki lehel.

1. mai on rattapäev!

Lisaks rattaga tööl, koolis või miks mitte ka lasteaias käimisele toimub rattanädala keskel, 1. mail kogu pere üritus - rattapäev. Rattapäeval pakutakse mitmesuguseid tegevusi nii väikestele kui ka suurtele rattasõpradele.

Päev algab Kesklinna pargis toimuva rattalaadaga (kell 10), kuhu ootame kauplema nii noori kui vanu, nii uute kui ka kasutatud rataste või rattaosadega. Lisaks on vanatehnikaklubi Vänt ja Sänna kultuurimõis vaatamiseks üles seadnud näituse vanadest ja põnevatest ratastest.

Enne rattapäeva ametlikku avamist toimub rataste rongkäik: kõik on oodatud kell 10.30 ratastega Kesklinna parki, et üheskoos teha üks lõbus sõit linnas ning kuulutada rattapäev avatuks.

Avaüritusel räägitakse, milline ratas vastab ohutusnõuetele, kuidas õigesti kiivrit kinnitada ning milliseid vigu ratturid liikluses tavaliselt teevad. Lisaks näitavad oma osavust Võru trikiratturid.

Kesklinna parki on üles seatud ka telk mudilastele, kus saab lugeda rattateemalisi raamatuid, vaadata Jänku-Jussi multikaid ning meisterdada midagi toredat. Kell 12 joonistame üheskoos tänavale rattaid.

Päeva raames toimub peredele ja seltskondadele orienteerumismäng ratastel: 1-5liikmeline võistkond peab viie tunni jooksul otsima üles mõned kohad Võru linnas ning vastama küsimustele. Õigesti vastanud võistkonnad osalevad loosimises. Orienteerumismängus pole tähtis mitte kiirus, vaid see, et saad koos mõnusas seltskonnas linnas rattaga liigelda ning vahvast mängust osa võtta. Võistkond otsustab ise, mis ajal ta selle mängu läbib, oluline on, et see toimuks ajavahemikus kella 10-15. Kõigile orienteerujatele on Võru tarbijate ühistu välja pannud karastusjoogi.

Rattapäeval ootame koolide 10-12aastaste laste võistkondi osalema võistluses „Võrumaa rattaäss 2013", mis toimub Vabaduse väljaku parklas, kuhu on üles seatud vigurrada (registreerumine tiina.hallimae@voru.ee). Lisaks võistlusele on peredel võimalik Vabaduse väljaku parklas Dino- Car'idega sõita. Rattanädal lõpeb 4. mail Haanja rattaklubi korraldatava kevadise rattamatkaga, mis pakub kõigile head võimalust matkata rattaga oma tempos ja tutvuda looduse ning vaatamisväärtustega. Võistluste juhendid ja ürituste täpsem info on kättesaadavad Võru rattanädala Facebooki kodulehel. Teavet saab ka e-posti tiina.hallimae@voru.ee ja telefoni 785 0922 teel.

Rattanädala üritusi kaasrahastavad Keskkonnainvesteeringute Keskus, Maanteeamet, MTÜ Trafficprof, Võru linnavalitsus ning toetavad Kubija hotellloodusspaa, Valio Eesti AS, Võru tarbijate ühistu, Võru politseijaoskond, Hawaii Express, MTÜ Haanja Rattaklubi, Võru Automaailm.