Pole möödunud ühtegi koristamist külaplatsil ilma meie tublide memmedeta.

Nemad on alati olemas ja annavad endast parima, nii kuidas keegijaksab. Aitäh Teile ja kõigile talgulistele! Kui töö sai tehtud, sõime talgusuppija arutasime maailma asju. Ilmaga vedas, lubatud vihma õnneks ei tulnud.

20. mail leidis aset Maaritsa külaplatsil ka meie valla esimene kevadlaat.Eeltööd laada mõnusaks sujumiseks oli meil Anuga tehtud juba üsnapikalt. Sügisel oli sügislaat Savernas, juba pikema traditsiooniga jõululaatValgjärvel. Eesmärk on, et valla kolmes suuremas piirkonnas on erinevalaastaajal üks laat. Osavõtta saavad nii oma valla elanikud, kui soovijad kaugemalt.Kevadlaadale oli kirja pandud kauplejaid 28, kohale jõudis neist 24. Niiet päris tubli tulemus. Kaubeldi põhiliselt taimedega, suve-ja amplililled,kapsa-, kurgi-ja tomatitaimed tulid otse koju kätte! Ka viljapuude istikuidja püsililletaimi oli võimalus kohapeal osta.

Nagu laadale kohane oli võimalus osta ka õnneloosi, pirukaid, loodustooteid,maale, põnevalt raamitud imekenasid loodusfotosid, pudi-padi,kasutatuid ja uusi riideid, jalanõusid jne.

Kultuuriprogrammi eest hoolitses valla kultuuritöötaja Anu. Kohale tuliterve bussitäis esinejaid: „Sügiskulla" tantsurühm „Leedid" ja lauluansambel,tõeliselt päevakohase looduslähedase tantsu „Lehmad karjamaal" esitasid„Õietolmu" naised. Vaatamist ja kaasaelamist leidus igale laadalisele.Laada pillimeheks oli akordionil Veiko Kivi, kes vaheldumisi makimuusikagalaadaliste meeleolu kõrgel hoidis.

Kohal oli ka kauplusauto, kust igaükskõike meelepärast osta sai, kasvõi tassi kohvi-teed või jäätist. Kerstil jaAarel oli kaupa igale soovijale. Ka esimesi maasikaid sai proovida, koduõlut,kalja, veini või värskeid hapukurke.

Maaritsas on külaplatsil lastele mõnusmänguväljak, kus laadaliste lapsed said mõnusalt aega veeta. Kui agaonu Kalev ATV ja väikese käruga kohale sõitis, et lastele lõbusõitu teha,ilmusid välja ka seni kodudes olnud lapsed, et mitte sõidust ilma jääda.Ilm oli meie poolt - kena ja suvine.

Paljude laadaliste muljed toimunustolid väga head. Need, kes tulid ja osa võtsid jäid rahule, nii nagu korraldajadisegi. Kohtume sügisesel Saverna Külakeskuse juures toimuval sügislaadal!Olete kõik oodatud kauplema- ostma ja juba mõtteid mõlgutama,kuidas osaleda.

Käes on suvi ja Maaritsa külaplatsiltoimub nii Valgjärve valla jaaniõhtu, kui ka Maaritsa piirkonna 10.külapäev. Külaplatsi servades juba talgudest saati seisavd Avatud Külaväravatereklaamid, mis on paljudes küsimusi tekitanud.

Selgituseks, et Maaritsa küla oli 2011. aastal Põlvamaa Aasta Küla jatänavu on seoses taolise tiitli saanutel küladel avatud üritused üle Eesti.Liitunud selle programmiga on igast maakonnas, kokku 30 küla. Igaüks,kellel tekib tahtmine mõnda külla vaatama minna, mis tehakse, võib julgestivõimalust kasutada. Kavad täpsemate programmidega leiate internetist ja infoliigub nii maalehes kui maakondade ajalehtedes.

Meil täitub tänavu esimesest külapäevast juba 10 aastat. Olete kõik oodatud28. juulil algusega kell 18.00 meie peole. Tervitama tuleb UrmasKlaas Riigikogu Kultuurikomisjonist ja lubaduse meie rahvaga kohtumatulla andis ka Põlvamaa maavanem. Soovin kõigile sooja suve.Kohtumiseni Maaritsas!