Toredad uudised

Uudised koolipidajalt teevad selle aasta kevade eriti toredaks Kose kooli jaoks, sest kohekohe peaks algama koolimaja fassaadi soojustamine ja ett evalmistustööd endise kutsekooli hoonestiku ümberehituseks on ka juba alanud.

Oh, kui ilusas keskkonnas saavad meie pisikesed õppurid 1.-4. klassini koolitööd pusima hakata endise Kose keskel laiutava kolehoone uueks ehitamise järel! Ilusad õpperuumid, aula ja võimla, ruumi jooksmiseks, ruumi mängimiseks, ruumi võimlemiseks, esinemiseks, ruumi raamatukogus vabalt toimetada. Isegi õpilastööde väljapanekuks leiab uues majas ruumi klassist väljaspool...

Ja algklassid saavad lõpuks oma garderoobi! Momendil ei mahu kõikide õpilaste rõivad garderoobi ja algklasside ülerõivaste jaoks on koduklassidesse nagid paigutatud. Vihmastel päevadel ei ole klassis üldse mõnus koos kuivavate jopedega. Praeguste nagide asemel võiks algklassides olla hoopis väike mängunurk... Nii tavalised unistused, mille täitumine saab olema Kose Gümnaasiumi algklasside õpilastele suur rõõmuhetk.

Praeguses koolimajas saab kogu ruumilahenduse ümber mõelda, kui klassid vabanevad algõpetuse majatiivas pärast uutesse ruumidesse kolimist.

Uue hingamisega

Kõige suuremas kitsikuses on koolis praegu raamatukogu. Uute nõuete kohaselt on gümnaasiumis raamatukogu õppekeskkonna üks osa, väga tähtis osa. Raamatukogus peab olema võimalik arvuti taga koolitööd teha, õpilased vajavad võimalusi oma tööde väljaprintimiseks.

Uue õppekava kohaselt on suurem kaal grupitöödel ja projektipõhisel õppel, mille läbiviimine ilma töökohtadeta raamatukogus ei ole mõeldav. Raamatukogu peaks olema üldse üks vahva kokkusaamise koht, kus õpilased arutaksid ja mõtiskleksid, kus nad saaksid lihtsalt olla.

Kose Gümnaasiumis on õpilasi päevaõppes 26 klassikomplekti jagu. Kehalise liikumise tunnid ei mahu kuidagi ühte võimlasse ära, kus praegu on tavaliselt kaks rühma korraga tunnis. Algklassid mütt avad keldrikorrusel, kus ruumi vähe ja üldse väga nadid tingimused.

Ka see mure leiab lahenduse, kui Kosel kahes koolihoones kaks võimlat korraga töös.

Nii olemegi Kose Gümnaasiumis uue hingamise ootuses, kevadises ärkamiselootuses ja rõõmsad.

Oleme teadlikud, et iga remont ja ehitus toob kaasa ootamatusi, kõik ei suju alati esmaste plaanide järgi.

Oleme valmis taluma ebamugavusi teades, millised uued võimalused avanevad meie kooli õpilastele; teades, missuguse tõuke annab kooli arengule uute ruumide kasutuselevõtt . Kena kevadet kõigile!