Ka tänavu toimuvad Teeme Ära talgud Rannu vallas mitmel pool. Nagu alati on aktiivsed Sangla-Rakke kandi inimesed, kes otsustasid koristada maanteeääre Jõesuust Puhja valla piirini. Igati kii­duväärt mõte, sest see on ju selle kandi inimeste igapäevaste sõitude kodutee. Rannu kandis on seeekord plaanis üks väga tore tegemine Vallapalu külas. Ni­melt on kavas teha korda Rannu valla­maja ja kalmistu kõrval asuv Võidutule tulealtar ja selle ümbrus ning korrasta­da Rannu kalmistu kõige viimast võsas­tunud nurka. Võidutule altari rajasid 1930. aastatel kohalikud kaitseliitlased. Oleks tore näha tänaseid Rannu valla kaitseliidu liikmeid osa võtmas tuleal­tari korrastamistöödest. Iga mehekäsi on seal ja ka kalmistul oodatud.

Meid ümbritsev mõjutab märkamatult ka meid ning siin ja seal olevate lagu­nenud hoonetega võib isegi ära harjuda. Rannu valla majad ja talukohad vääri­vad siiski sama moodi hoidmist nagu inimesed. Kui omanik seda ei suuda või ei taha, siis võiks mõelda kinnistu müümisele. Paljud arvavad, et kes neid vanu maju või kohti ikka tahab. Aga te­gelikult oleks tahtjaid küll nii meil kui mujalt. Lihtsalt on vaja pakkuja ja soovi­ja kokku viia. Et tühje maju ja kortereid oleks vähem, siis otsustasime et Rannu vald osaleb Tartus Turu Spordihoones 26. aprillil toimuval Maale Elama 2014 messil. Läheme sinna välja selleks, et Rannu valda tutvustada ja leida aktiiv­seid ja hakkajaid uusi valla elanikke. Meie andmed lisatakse ka maaleelama.ee portaali. Loodame, et meil see välja­kutse õnnestub, sest kui ei proovi, siis ei saa ka teada. Aga see on ka signaal ja üleskutse kasutult seisva kinnisvara omanikele. Kui teie omandis on elamu­maa või lihtsalt kodu loomiseks sobivat kinnisvara, mida sooviksite võõranda­da, siis võite anda sellest teada ja saa­me ka messil juba teie kinnisvara välja pakkuda kui võimalikku kodu uutele elanikele. Kui seda lehte loeb inimene, kel meeldib Rannus elada ja tahaks ise osaleda meiega messil, et Rannu valda tutvustada oma Rannu-kogemuse läbi, võtke julgelt minuga ühendust. Oota­me just neid rannukaid, kes siin elanud vähem kui 5-10 aastat.

Kureküla lasteaed mõned hetked enne lõplikku kadumist

Kevad ei tähenda muidugi ainult laadal käimist ning rasket tööd aias ja põllul. Tuleb ka osata puhata ja mida aktiiv­semalt ja tervislikumalt seda parem. Kutsun kõiki rannukaid vanusele vaa­tamata osalema esimesel Rannu Start Kevadjooksul. See toimub 26. aprillil Rannu pargis ja paisjärve ümbruses. Jooksu ning kepikõnni distantsid on igale vanuserühmale. Väärib märki­mist, et jooksu korraldajad organiseeri­vad seda sündmust ainult heast tahtest ja soovist midagi paremaks muuta meie ümber. Head inimesed, tunnustame siis ka neid noori sellega, et osaleme ise sel­lel sündmusel.

Minu arvates on kevadet juba ammu näha meie tegudes ja mõtetes.