Mootorrattal saabus vallavanem Pipi-Liis Siemann, kes sõnas, et on tänavu esimest korda ratta sadulas ja teistel soovitab veel oodata. „Kevad on küll käes, kuid mootorrattaga sõitmiseks on veel natuke vara, see sobis vaid tänase päeva stsenaariumiga," sõnas ta naerdes ning soovis kõigile toredat ja meeliülendavat kevadet, mis annaks põhjust aina rohkem naeratada.

Selle kevade alguse muutsid nii endile kui ka teistele eriliseks talisuplejad, kes otsustasid tänavu ujuda talvest kevadesse. Selleks oli järve äärde kogunenud kümmekond talisuplusega tegelejat, kes püha ürituse puhul sukeldusid vette tavaliselt elavamalt ja häälekamalt.

Traditsiooniliselt ärkas kevade saabumise puhul Murumoor, tõmmati käima muruniiduk ja heisati Kevadpealinna lipp ning vallavolikogu esimees, seekord siis Raivo Pink, kinnitas puule pesakasti. Kevadpealinna toimkonna juhi Ülle Välimäe sõnul kõik ikka selleks, et kõigile ja kõikjal tooks kevad kaasa ühes looduse ärkamisega ka vaimu erksuse.

Kevade saabumist tervitama tulnutele jagasid Kevadpealinna toimkonna liikmed õhupalle, lillekleepse ja sooja teed.

Kevade esimese päeva puhul otsisid mängides kevadet lasteaialapsed ja algklasside õpilased. Nende tegevusi korraldas Türi Noortekeskus, lisateave noortekeskuse juhataja Sulo Särkinenilt telefonil 5308 8495.

Kevade saabumist Kevade Koju kajastab Kuma Raadio, kes teeb Kevadpealinna 13. hooaja avapäevast raadiosse mitmeid otselülitusi.

Kevadine esimene päev Kevade kodus Türil lõppes kell 19 Türi kultuurimajas toimuva kontsertiga „Hümn armastusele," milles laulid Silvi Vrait ja teda saatsid akordionil Raivo Tafenau, klahvpillidel Jürmo Eespere ning trummidel Liina Amor.

Kevadpealinna 13. hooaja pidustused Türil jätkuvad 24. märtsil kell 18, mil Türi kultuurimajas saab kuulata Suisapäeva ja Nukukoori kontserti. Kell 20 toimub samas „Kevade" stiilipidu teemal „Kui Arno Teelega Türi kultuurimajja jõudis, oli kevad juba alanud..."

31. märtsil kell 10 on Türi kultuurimajja oodatud kõik tulbisõbrad, teoks saab II TULBIpäev. Kell 12 saavad liikumishimulised osaleda Eesti Spordiselts Kalevi kõnnisarja „Käime koos" avaetapil ja päeva lõpetab Türi kultuurimajas kell 19 toimuv kevadkontsert.

Kevadpealinna hooaeg kestab 20. märtsist - 22. juunini. Sellesse mahub hulgaliselt ettevõtmisi nagu näitused, kontserdid, laulu- ja spordivõistlused, laadad, festivalid ja konkursid. Kevadpealinna 13. hooaja raames toimuvate sündmustega saab tutvuda kodulehel http://www.kevadpealinn.tyri.ee/index.php/kavas

Kevadhooaeg lõpeb 22. juunil pööripäevapeoga Türi lauluväljakul.

Kohtume Türil - kus siis veel!