20. märtsi hommikused tegevused algavad juba kell 7.13. Siis teevad külmakartmatud talisuplejad Türi tehisjärves oma viimase talvise vettemineku. Vaid minut hiljem tervitatakse kevadet Türi kultuurimaja juures. Tõmmatakse käima muruniiduk ja ärkab Murumoor. Laulavad linnud ja ka inimesed proovivad oma hääled talvekähedusest puhtaks saada.

Sama päeva õhtul on kõik oodatud Türi kultuurimajja kuulama kontserti „Hümn armastusele" Laulab Silvi Vrait, teda saadavad akordionil Raivo Tafenau, klahvpillidel Jürmo Eespere ning Liina Amor trummidel.

24. märtsil kell 18 saab Türi kultuurimajas kuulata Suisapäeva ja Nukukoori kontserti. Kell 20 toimub samas „Kevade" stiilipidu mille teemaks on, et kui Arno Teelega Türi kultuurimajja jõudis, oli kevad juba alanud.

31. märtsil kell 10 on Türi kultuurimajja oodatud kõik tulbisõbrad, teoks saab II TULBIpäev. Kell 12 saavad liikumishimulised osaleda kõnnisarja „Käime koos" avaetapil. Õhtul kell 19 on kultuurimajas aga kevadkontsert.

Kevadpealinna hooaega, mis kestab  20. märtsist - 22. juunini mahub hulgaliselt ettevõtmisi. Nende seas mitmed näitused, kontserdid, laulu- ja spordivõistlused, laadad, festivalid ja konkursid. Kevadhooaeg lõpetatakse pööripäevapeoga Türi lauluväljakul.