Lähipäevil hakkab töö pihta ka Valdeku 13 asuva endise koolimajaga, mis on pikalt tühjana seisnud. Praegu käivad viimased ettevalmistused, et alustada selle hoone ühe osa lammutustöödega, et saaks asuda hoone ümberprojekteerimise juurde ning juba 2013. aastal alustada ehitustöödega. Maja osalise lammutamise järel jääb alles kaks hoonet. Vanasse peahoonesse tuleb kahe aasta jooksul laste- ja noortekeskus, eakate päevakeskus, samuti hakkavad majas toimima erinevad teenused puuetega lastele ja noortele ning nende peredele. Oleme teinud koostööd organisatsioonidega MTÜ NIRK ja MTÜ RuaCrew ning saanud ühiselt lisatoetust Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt kahele projektile, millest ühe nimi on «Põlvkondade maja» ning teise nimi «Mobiilne noorsootöö». Saadud toetus aitab paremini ette valmistada pakkuma hakatavaid teenuseid ja võimalikke ruumilahendusi, mis arvestaksid erinevate sihtgruppide huvidega.

Valdeku 13 viimasel korrusel hakkavad paiknema ka Nõmme linnaosa valitsuse ruumid, et seni erinevates majades asuvad osakonnad ja spetsialistid koondada ühtse meeskonnana ühte kohta kokku. Praeguste plaanide kohaselt lõppevad renoveerimisja ümberehitustööd 2014. aasta lõpus.

Lammutustöid ette valmistades tekkis idee, et sellesse osasse, kus varem asusid koolivõimla ja söökla, tuleksid spordisaal ja saun. Uus avalik spordisaal teeks rõõmu kindlasti paljudele spordisõpradele. Sööklaruumidesse tuleks linnaosa uus saunakompleks. Sauna jaoks on see kindlasti parem koht kui vana peahoone keldrikorrus. Kuna lammutatud hooneosa arvelt suureneb krundi õueala, saame seda kasutada nii parklana kui ka välikorvpalliplatsi ja erinevate rula- ja rattatrikitajate atraktsioonide paigutamiseks.

Alanud on Nõmme jaoks traditsioonilise ürituse Nõmme Kevade ettevalmistamine. Seekord toimuvad linnaosa kevadpäevad 25.-27. maini. Oodata on põnevat ja sisutihedat programmi, mis pakub rõõmu nii suurtele kui ka väikestele nõmmelastele.

Kevad südamesse ja suu naerule ning naudime rõõmsal meelel kevadet!