Aastaid on üritusel „Naksitrallide laulukevad" otsustatud need laululapsed, kes lähevad edasi Toila valla laste laulukonkursile. Sel aastal olid meil külas ka Naerumere lapsed. Ürituse eesmärgiks oli välja selgitada 5- ja 6-aastaste laste vanusegrupist 1 esineja Laulukarusselli maakondlikku eelvooru. Kohale oli palutud erapooletu žürii koosseisus:
Maie Eljas - sõnakas ja alati rõõmsameelne, auväärne tegutseja; Tiina Dammann - suurte kogemustega lauluõpetaja ja koorijuht; Nele Teelahk - aktiivne ja abivalmis noor, kel Toilas muusikakool ja kohe ka gümnaasium lõpetamisel. Samuti ei puudunud saalist oma „tähele" näppu hoidvad lapsevanemad. 

Julgeid 4-7 aastasi laululapsi sai kokku 20. Laulud kõlasid nii kitarri, klaveri kui fono saatel. Lauldi mikrofoni. Laste esinemisärevust käis maandamas Rebase-Rein, kes huvitus küll mikrofonist, kuid ei kärssinud paigal püsida. Ta soovis kõigile, et laulud kõlaksid nõnda, et tema tõukerattal tiirutades õuegi laulu kuuleks. Reinuga sai tibu - tantsu tantsida ja lõpetuseks oli tal igale kohalviibijale šokolaadimunake jagada.

Korraldajatena hindame väga žüriiliikmete tagasisidet ja konstruktiivset, ent heatahtlikku kriitikat. Kõige olulisem mõte edasiseks tööks on leida lahendusi - meetodeid, kuidas viia lapse esinemine mikrofonist sõltumatuks, et aidata lapsel lauldes mängida, särada. Laululapsed said valida meelepärase raamatu koos päevakohase medaliga. Aplauside osaliseks said lauluhommiku teadustajad Helis ja Ravel Punastest Naksidest ja lauluõpetajad Tiinad. Naksitrallide tänu kuulub muusika- ja liikumisõpetaja Tiinale, kellel nii maakondliku Tervist Edendavate Lasteaedade (TEL) tantsupäeva liikumiskava, valla väikeste ilmakodanike vastuvõtu ja laulukevade ning saabuva emadepäeva muusikalise etenduse eeltööd kõik korraga käsil olid. Tulemuseks on alati kõiki rõõmustavad laste vahvad etteasted. Naksitrallide laulukevad koos Naerumerega tegi meid taas korraldamis- ja juhendamiskogemuse võrra rikkamaks. 
TEL lasteaiana osaleme aktiivselt üleriigilisel tervisenädalal. 16.-20. aprillini on plaanis palju huvitavaid liikumis- ja õuetegevusi. Igal hommikul saab lasteaiapere kokku saalis virgutusvõimlemiseks. Vanuserühmades toimuvad jalgrattapäev (kus kiivri vajalikkus ja liiklemisohutus samuti teemadeks) ja „Õpi õues" päev (otsimismäng) ning lasteaiapere aeroobikapäev Spordihoones ja matkapäev OÜ Konju Mõisa kitsefarmi. Liikumisaktiivsus on seotud kodukandi tundmaõppimisega. Ja on heameel, et Voka on looduskaunis koht, kus lapsel mõnus käia ja tegutseda. Toila valla sünnipäevanädal saab meie poolt nõnda väärtustatud ja tähistatud.

Aasta on möödunud teatritegemise tähe all. Töötajad on saanud draamaõppe alast koolitust, esinenud lastele õpetajate- ja teatripäeval. Lastele on valminud uusi peakatteid, rühmades on aktiivsemalt kasutatud erinevaid nukke õppetegevuste ilmestamiseks. Koos uue rühmamööbliga said Sinised Naksid omapärase teatrimängu „lava". 30. aprillil on „Teeme ära!" lõpetuseks oodata järjekordset volbrinõidade pidu. Seega teatritegemise  järjepidevus on lasteaias jätkuvalt olemas. 
On erinevaid põhjusi, miks lasteaed kutsus ellu ürituse „Voka lasteaed - 50" organiseerimise. Toeks on siiani olnud Spordi -ja Kultuurikeskuse rahvas ja seltsing „Nobenäpp". Siinkohal pöördun kõigi praeguste ja endiste lasteaiaga seotud inimeste poole - saame kokku lasteaiaõuel 2. juuni õhtul, et meenutada, tänada, nautida etteasteid ja tantsida. Kevadkuus mais on loodusel ja inimestel kiire. Seetõttu on juba praegu õige aeg vanade sõpradega kokkusaamisplaane pidada.

Kena kevade jätku Naksitrallide nimel!