Kiirelt sulava lume alt tuleb välja kõik see, mida me näha ei tahaks - kes see ometi nii palju prügi on maha loopinud? Ja missugune vastutustundetu koeraomanik on oma lemmikuga jalutuskäigule (loe: kakakäigule) minnes unustanud kilekoti kaasa võtt a? Ja ometi peame leidma kellegi, kes tuleb ja kogu selle saasta ära koristab - sinna kulubki ära see aeg ja raha, mis talve minekuga üle jäävad!

Kose valla heakorra eeskirja eesmärgiks on tagada valla puhtus, heakord ja säästev elukeskkond. Kose vallavalitsuse kohustuseks vastavalt eeskirjadele on heakorra tagamine. Samas - kodanikel on keelatud prahi maha loopimine ja igasugune muu risustamine ning reostamine ükskõik mil viisil! Kui vallavalitsusel on kohustus eekirju täita, kas siis on ülekohtune nõuda kodanikelt, et nemad ka selle tagamisel osaleksid?

Selge on see, et igal kevadel tuleb koristustöödega jälle peale hakata, seda nii koduaias kui avalikus ruumis. Just praegu on õige aeg vaadata üle luuad-labidad ja mõelda, millised tööd on esmatähtsad, millised lükata teise järjekorda. Majaühistud võiksid plaane pidada, milliseks nädalalõpuks valida suuremate tööde tegemine ja sellest oma inimestele aegsasti teada anda.

Teatavasti on aktsioon "Teeme ära", mis sai alguse 2008. aastal, saavutanud juba rahvusvahelise mõõtme ja 5. mai on kuulutatud talgupäevaks. Kose vallavalitsuse eestvõtt el võiksid vallakodanikud tulla sel päeval appi teepervi koristama. Kose-Kose-Risti, Kose-Ravila, Kuivajõe-Kose- Uuemõisa oleksid ainult mõned abikäsi vajavad lõigud. Kas vallarahval jätkub samasugust entusiasmi nagu neli aastat tagasi?