Kogumisringi käigus peatub OÜ BAO Ohtlikud jäätmed furgoonveok järgnevates peatumispaikades:

09.00 - 09.30 PEETRI ALEVIKUS, Mõigu ja Heki tee ristmikul

10.00 - 10.30 PEETRI ALEVIKUS Mõigus, Kaabli tn garaažide ees;

11.00 - 11.30 ASSAKUL, Künka tee 2 garaažide ees;

12.00 - 12.30 LAGEDIL, Betooni tänava lõpus asuvate garaažide juures;

13.00 - 13.30 PAJUPEAL, AS-i Pakar töökoja sissekäigu ees;

14.00 - 14.30 PATIKAL, Patika kaupluse ees;

15.00 - 15.30 URVASTES, Urvaste bussipeatuse kõrval.

Sõidugraafiku koostamisel on jäetud teatud reservi ka erakorraliste peatuste või kõrvalepõigete tegemiseks.

Kõige tavalisemad ohtlikud jäätmed kodumajapidamises on: kasutatud õlid ja õli sisaldavad jäätmed, kasutatud akud, värvi-, liimi- ja lakijäätmed, lahustid, mürgid ja tõrjeained, elavhõbedat sisaldavad jäätmed, raskeid metalle sisaldavad patareid, väikeakud ja akudega seadmed.

Lisaks paiknevad Rae valla territooriumil püsivad ohtlike jäätmete konteinerid:

Jüri alevikus Suve tn 7A. Konteineri avamine toimub eelnevalt ette helistades numbril 53328715 (Ülo).

Vaida alevikus Hoidla teel Vana-Tartu mnt 37 korterelamu vastas. Konteineri avamiseks tuleb eelnevalt ette helistada numbril 56456749 (Tiina) ja kokku leppida aeg, millal konteiner avatakse.

Vanade kodumasinate kogumiskampaania

Rae Vallavalitsus korraldab koostöös MTÜ-ga EES-Ringlus mai kuus (seekord 10.05.2013) kodumajapidamises tekkinud elektroonikajäätmete (elektri- ja elektroonikaseadmete jäätmete) TASUTA kogumiskampaania, aidates inimesi vanade külmkappide, televiisorite, pesumasinate, pliitide jms transpordil spetsiaalsetesse käitluskeskustesse.

Kuidas kogumiskampaania toimub?

1) Helistage või kirjutage aprillikuu jooksul Rae Vallavalitsusse (tel 6 056 781 või 6 056 750, ege.kibuspuu@rae.ee või info@rae. ee) ja andke teada:

· Ees- ja perenimi


· Täpne aadress, kus elektroonikajäätmed asuvad


• Kontakttelefon
(teavitame Teid kogumisauto orienteeruvast saabumisajast)

· Seadmete tüüp ja kogus (nt külmik 1 tk, TV 1 tk jne.)


2) Täpsustatakse kogumisauto sõidugraafik ning võetakse ühendust kõigi registreerunud inimestega, teavitatakse orienteeruvast kogumisauto Teie juurde saabumise ajast kogumispäeval.

3) Kogumisauto tuleb elektroonikajäätmetele järele Teie juurde ning viib need spetsiaalsesse käitluskohta.

Kogutakse kõiki elektriga töötavaid seadmeid millel saba taga või patarei sees, sh. ka päevavalguslampe ja akusid.

Külmutuskapi või televiisori üleandmisel tuleb arvestada, et tasuta vastuvõetav seade peab olema terve (terveks loetakse seadet, mis on ilma suurte väliste purustusteta, sisaldab olulisi osi nagu näiteks trafo, kompressor, emaplaat, kineskoop jms). Elektroonikajäätmed ei pea töökorras olema. Samas ei tohi seadmed olla osadeks lammutatud jms.

Elektroonikajäätmete kogumiseks on paigaldanud MTÜ EES-Ringlus statsionaarse kogumispunkti Vaida alevikku ja MTÜ Eesti Elektroonikaromu Jüri alevikku. Konteinerid asuvad nii Jüris kui Vaidas ohtlike jäätmete konteineri kõrval. Info avamise kohta ja kontaktnumbrid on ära toodud käesolevas artiklis ohtlike jäätmete kogumisringi all.

Haljastusjäätmete kogumine

Ajavahemikul 22. aprill - 03. mai 2013 on võimalik registreerida tasuta haljastusjäätmete äraviimisele Rae vallast.

Oksad ja lehed tuleb panna tugevatesse kilekottidesse (mis tõstmisel ära ei lagune ja minimaalse suurusega 100 l) oma jäätmemajade/ prügikonteinerite või sissesõidutee kõrvale ning anda asukohast teada helistades numbril 6056 781, 6056 750 või kirjutada ege. kibuspuu@rae.ee, info@rae.ee

Kottide äravedu toimub 2 nädala jooksul alates 06. maist. Neid kilekotte, kus on näha muid jäätmeid peale okste ja lehtede ära ei viida.

Vanad rehvid

MTÜ Eesti Rehviliit võtab Rae vallas tasuta vanarehve vastu reedeti kell 10-16 Jüri alevikus, Mõisa tee 5 (Helenart OÜ). Täiendavat infot teiste kogumiskohtade kohta saab MTÜ Eesti Rehviliit kodulehelt www.rehviliit.ee

Lehtklaasi äraandmine

Ka sellel aastal saavad elanikud tasuta anda ära lehtklaasi. Lehtklaasi kogumiskampaania toimub laupäeval 04. mail 2013, kell 10-14. Kogumiskonteinerid asuvad järgnevates asukohtades:

1. Jüri alevik: Suve 7A hoovis

2. Vaida alevik: Vana-Tartu mnt 37 maja vastas Hoidla tee ääres

Täiendavat informatsiooni saab kontaktnumbril 53328715 (Ülo).

Kasutatud rõivad

Humana rõivakogumiskampaania „Kapid korda!"

Humana kauplustes algas taas rõivakogumiskampaania „Kapid korda!", mis pakub inimestele võimaluse oma seismajäänud riided taaskasutusse suunata. Oodatud on terved ja puhtad riided, jalatsid, aksessuaarid, mänguasjad ja kodutekstiil. Kuigi Humana kauplustes võetakse annetusi vastu aastaringselt, saab 11. märtsist 11. aprillini toimuva kampaania raames iga annetaja ka tasuta Humana kliendikaardi või väikese kingituse.

Humana Eesti rõivakogumiskampaanias saab osaleda 11. mail 2013 ka Rae vallas. Kampaania käigus peatub Humana Eesti väikebuss järgnevates peatuspaikades: kell 10-13 Jüri alevikus , Rae vallamaja taga asuvas parkas kell 14-17 Vaida alevikus, keskusehoone juures

Mida kogutakse:

Riided, jalatsid, mänguasjad, kodutekstiil, aksessuaarid, sporditarbed.

Palun ära too nõusid, mööblit ning määrdunud, märgi või hallitavaid esemeid.

Kampaania eesmärk on julgustada inimesi oma riideid uuele ringile suunama. Rõivaid taaskasutades väheneb vajadus uute rõivaste ning seeläbi uute loodusvarade kasutamise järele.

Rõivaste jae- ja hulgimüügist saadud tuluga toetab Humana arenguprojekte, sealhulgas õpetajate koolitamist, lastele suunatud programme ja keskkonnaprojekte Angolas, Mosambiigis ja Malawis.