Arvestades Rahandusministeeriumi Eesti SKT kasvutõusu protsendi alandamist 1,7 %-ni ja maksumaksjate arvu vähenemist, ei ole siiski kõik ohud kadunud ja peame arvestame konservatiivse majandustõusuga.

Selle taustal oleme vallas aktiivselt tegelenud projektide taotlemisega ja lüües kokku kõikide allasutuste ja vallavalitsuse esitatud, heakskiidetud ja käigusolevad projektid, sain arvuks 43. See näitab seda, et vald koos allasutustega on aktiivne erinevate rahastamisvõimaluste otsija ja samas ka elluviija.

Suurimateks projektideks on sellel aastal Kalda-Haavaoksa tänavate kanalisatsiooni ja veetrasside rajamine ning järelpuhasti rekonstrueerimine koos purgla rajamisega.

Projekti maksumuseks on ligi 290 tuhat eurot ja sellest 85% finantseerib Keskkonna Investeeringute Keskus. Hange on välja kuulutatud ja eesmärgiks on võimalikult kiiresti ehitama hakata. Sellega võime öelda, et Värska asulas saavad kanalisatsioonitrassid rekonstrueeritud ja 95% ulatuses on asulas võimalik liituda ühise vee-ja kanalisatsioonisüsteemiga.

Kutsun kõiki osalema 5. mail toimuva „Teeme Ära" aktsiooniga, kus saame panustada kodukoha korrashoidu ja puhtusesse.

20 aastat tagasi 4. juunil sai Värska vald valla staatuse ja 2. juunil toimuval valla sünnipäevapeol soovime anda vallaelanikele ühe kena ja mõnusa kontserdi vallamaja parkimisplatsil. Kõik endised ja praegused vallakodanikud, koostööpartnerid, külalised, Värska sõbrad ning tuttavad on oodatud!

Lasteaias on alates märtsist uus direktor, kelleks on Eve Kapten. Soovime talle edu meie laste kasvatamisel ja koolitamisel.

Eestis planeeritava haridusreformi valguses on Värska Gümnaasiumis peetud mitmeid sisulisi arutelusid ja lähemalt gümnaasiumi plaanidest annab ülevaate kool enda artiklites. Kaunist kevadet soovides!