Kui energiajook joodud, osalejatele tervitussõnad öeldud ja päevareeglid paika pandud, said sõna meie naabrid Laekverest, kes tõid lavale vahvad estraadipalad ja tantsud.

Rakke eakad aga laulsid ja võimlesid nii ägedalt, et oleksid peaaegu kaasa viinud meie lavale seatud mõnusad dekoratsioonid.

Simuna Tüdrukud aga ei lasknud kellelgi tukkuma jääda, esitades tantsu „Miks magate nii kaua?", millele järgnes tõeline hommikvõimlemistants. Kaasa lõi näitemänguseltskond „Vesi Peale", kes esitas vahvaid anekdoote ning viis meid tagasi kolhoosiaegadesse, tuues rahva ette showtantsu „Mashake".

Meie hulka eksis ära üks suusamaratoonlane, Vilma Rebase ettekandes, kes pärast väikest sõnavõttu hakkas kiiresti liikuma, et õigeks ajaks järgmise aasta maratonile jõuda. Kui rahva ette sammusid kokariietes Tüdrukud ja lõid lahti hoogsa tantsu „Munad vahtu", siis oli teada, et nüüd kohe, kohe saab kehakinnitust.
Ja nii oligi. Saali toodi supitirinad väga maitsva seljanka supiga, suu sai magusaks tehtud super, super hea kohupiimakoogiga.

Taas kord oli meie pidulistel võimalus nautida Simuna Kapelli heal tasemel rahvamuusikat, kelle roll naljapäeval oli: sisustada vahepausid, mis kulusid kostüümide vahetuseks. Esimene ja ainus reegel sellel päeval oli, et riietumisaeg kollektiivil ei ületaks 13 minutit.
Reeglit täideti, trahvi ei saanud keegi.
Hea piduline!
Kallis isetegija! Südamega abiline! Te tegite selle päeva rõõmsaks, säravaks ja lasite unustada kõik argipäeva mured.

Sügav kummardus Teile: Laekvere Rahva Maja eakad, Rakke Kultuurikeskuse eakad ja Simuna eakate tantsurühm „üdrukud, pritsimeeste näitering „Vesi Peale", Vilma Rebane eakate klubist Elurõõm, rahvamuusikakollektiiv Simuna Kapell, dekoreerija Mary Tammet, maitsva supi ja koogi autor Sirje Pakkonen.

Jääb vaid nõustuda väitega: iga minut naeru pikendab elu aasta võrra. Uute kohtumisteni järgmisel aastal Laekvere Rahva Majas!