Ajavahemikul 31. mai pärastlõunast kuni 4. juuni kella 13-ni on Kiili poolt tulles 11-l tammepuul lõigatud läbi koor ning ka tüvesid on noaga lõigutud. Kevadel istutatud noortest tammedest kahel puul on maapinnast ca 10 cm kõrgusel terve tüve ümbert maha võetud 2 cm laiune kooreriba. Tegu ei ole juhusliku vandalismiaktiga, vaid teo toimepanejal on olnud kaasas peenikese teraga lõikeriist. Puude kahjustaja on teadlik, et sellise lõikumisega kahjustab ta puid kasvujõuetuseni, puud kuivavad ja hukkuvad," teatab Kiili vald oma kodulehel.

Kõigil, kes nimetatud ajavahemikus märkasid puiestee puude kallal kahtlast tegevust, palutakse teatada vallaaednik Heli Kalvetile, 6790244, e-post: heli.kalvet@kiilivald.ee või info@kiilivald.ee

Kiili vallavalitsus paneb puiesteed rikkunud vandaali tabamiseni viiva info eest välja 350 eurot.

Vandalismijuhtumeid on teisigi

Samuti annab vald oma kodulehel teada, et ajavahemikul 31. mai õhtust kuni 2. juuni õhtul kella 21-ni on Kiili alevis Kooli bussipeatuses murtud üks noor pärnapuu ja kahe puu tugivaiad. Mõlema intsidendi kohta on tehtud avaldus ka politseile.

"Ühtlasi palume kõiki teed mööda sõitjaid või liikujaid, et kui te märkate puiestee juures edaspidi kedagi kahtlast toimetamas, siis helistage koheselt G4S telefonil 1911 ja paluge saata Kiili turvaekipaaž olukorda kontrollima."