Vallavalitsus avaldas valmisolekut osutada igakülgset abi ja koostööd kiirabibaasi rajamisel Murastesse, Väänasse või Vääna-Jõesuusse ning omalt poolt oldi valmis ka ruumiküsimus lahendama.

Oma vastuses vallavalitsuse pöördumisele teatas terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe, et käimas on üleriigilised ümberkorraldused kiirabiteenuse osutamises, mille tulemusel muutuvad kiirabi teeninduspiirkonnad ka Harku vallas. Alates 2014. aastast hakkavad kehtima piirkonnad, mille alusel on "Tallinn II" teeninduspiirkonda lülitatud ka Harku ja Tabasalu alevikud ning Harkujärve ja Laabi külad.

Selline ümberkorraldus tagab terviseameti esindaja sõnul kindlasti senisest parema kiirabiteenuse kättesaadavuse. Kiirabibaaside asukohtade määramisel on lähtutud läbiviidud analüüsist kiirabi kättesaadavuse, kiirabibrigaadide töökoormuse ja elanikkonna tiheduse kohta.

Analüüsid tuginevad küll ametlikele elanike arvule, kuid kindlasti arvestatakse ka sesoonse elanike liikumisega suveperioodil.

Lisaks märkis terviseameti peadirektori asetäitja, et kõrge prioriteediga väljakutsetele saadab Häirekeskus alati lähima vaba kiirabibrigaadi või katkestab madalama prioriteediga väljakutse teenindamise.

See tähendab, et eluohtliku olukorra puhul ei lähtuta teeninduspiirkonnast, vaid abivajaja poole asub teele kõige lähemal asuv kiirabibrigaad.