Arutati Väätsa paisjärve maa-ala detailplaneeringut. Tegemist on Väätsa Paisjärve maa-ala detailplaneeringuga, mille põhisisu on puhkeala rajamine, ehk spordi- ja kultuurirajatiste planeerimine. Avalikustamise ja piirinaabritega kooskõlastamise ajal probleeme ei tõstatatud. Ka sellele järgnenud planeeringu väljapanekul ja toimud avalikul arutelul, mis oli mõeldud vaidluste lahendamiseks, suuremaid pretensioone ei esitatud. Hiljem, 7. juunil saabus vallavalitsusse tõsine kiri, kus 12 Pika tänava maaomanikku avaldasid rajatavale teele vastuseisu. Nimelt on nende kinnistute sees kallasrada, mis peab olema avatud. Avatud kallasraja peale oli planeeritud rajada paremaks liikumiseks sõelmekattega tee. Volikogu arutas kuidas edasi minna, kas kehtestamise teed või leida kompromiss. Leiti, et parem on minna kompromissile nende kinnistute osas, mis lähevad paisjärveni ja kus on avatud kallasrada. Otsustati, et kinnistute omanike maale ei rajata sõelmeteed ning planeeringus on antud lõik märgitud loodusliku jalgrajana. Paisjärve maa-ala detailplaneeringu kehtestamine otsustatakse järgmises volikogus.

Toimus Väätsa valla jäätmehoolduseeskirja teine lugemine ja vastuvõtmine. Eelnõu on läbinud kooskõlastused keskkonnaametis, maavalitsuses ning veterinaar- ja toiduametis. Suurem muudatus on kinnistu vabastus jäätmeveost. Vabastada saab ainult siis, kui maja on elamiskõlbmatu või kinnistut ei kasutata aastaringselt. 

Toimus Väätsa Põhikooli põhimääruse ning Hoolekogu moodustamise ja tegutsemise korra teine lugemine ja vastuvõtmine.

Eelarve- ja majanduskomisjon esitas avalduse, milles palus seoses Väätsa mõisa renoveerimisega premeerida vallavanem Jarno Lauri. Volikogu otsustas maksta vallavanemale Väätsa mõisa renoveerimistööde läbiviimise eest ühekordset lisatasu ühe kuupalga ulatuses.