Täna, 6. detsembril, oli mul asja pealinnas ja läksin kell 11 jaama, kuid teelõigul Suvila ja Asula tn pidin liikuma mööda autoteed, mis oli puhas, sest kogu lumi ja lörts sealt oli paisatud kõnniteele. Oletasin, et kõnniteed veel ei jõutud korrastada, aga kui kell 15 tagasi tulin, oli pilt endine. Sammusin autoteel, sest kõnnitee oli puhastamata ka pärast lõunat. Milles asi? Miks nii? Kuhu kaob maamaks ja mis saab selle eest maamaksumaksja?

OLEG BUROV
Suvila põik 7, Kiisa

Vastab Saku Vallavalitsuse tehnilise infrastruktuuri spetsialist TOIVO ALASOO

Maamaks laekub vallaeelarvesse üldise tuluna, selle arvelt kaetakse kohalikule omavalitsusele seadusega pandud ülesannete täitmise kulutused.

Teede ja tänavate katted vajavad sõidetavuse tagamiseks hooldust, hooldustööde sagedus sõltub liikluskoormusest. Suvila ja Suvila põik on tänavad, mille kate koosneb purustatud kruusast. Hooldustööde käigus tasandatakse greideriga augud, teepinnale antakse vee äravoolu tagamiseks kumer kuju. Teerulli kasutatakse tee-ehitusel katendi eri kihtide tihendamiseks, mitte hooldustöödel.

Tõdva-Hageri riigimaantee puhastamisel lükati lumi Teie poolt nimetatud kõnniteele. Maanteeameti teehoolet korraldavat osakonda on juhtunust teavitatud, on palutud võtta kasutusele meetmed, et edaspidi analoogse olukorra kordumist vältida.