Lisaks igapäevatööle kooli huvijuhina on Kirsika innukas Kodutütarde ja Noorte Kotkaste Kaitseliidu Järva Maleva vabatahtlik noortejuht alates 1999. aastast. Kirsika on panustanud organisatsioonide liikmeskonna laiendamisesse ning aktiivse osaluse propageerimisse kohalike noorte seas. Kirsikat on korduvalt tunnustatud erinevate tiitlitega: talle on annetatud Kodutütarde Teeneterist ja Naiskodukaitse Liiliaristi V klass. Samuti nimetati Kirsika ringkonna parimaks Noorte Kotkaste noortejuhiks (2010). Eelmisel aastal valiti Kirsika Koeru aasta naiseks.

Tööst noortega kõneles Kirsika Ilmjärv järgmist.

„Olin keskkooli lõpuklassis Alutaguse maleva kodutütar. Koeru Keskkooli tööle asudes võtsin ise ühendust Järva maleva noorteinstruktoriga ja avaldasin soovi hakata vabatahtlikuks noortejuhiks kodutütardele Koeru koolis. Käesoleval aasta 16. detsembril tähistasid Koeru kodutütred juba 10. sünnipäeva. Paar aastat pärast kodutütarde rühma taasloomist alustasid tegutsemist ka noored kotkad.

Töö noortega on väljakutsete rohke ja noortejuhina pead alati sammukese noortest ees olema.

2003. aastal astusin naiskodukaitsesse, sest tundsin vajadust suurendada eneseteostusvõimalusi ja omandada teadmisi-oskusi, mida hiljem rakendada oma noortega.

Naiskodukaitse ühendab eri põlvkondadest ja erineva sotsiaalse taustaga tegusaid naisi, kes tunnetavad vastutust isamaa ja ühiskonna ees. Järva ringkonnas tegutsevate naiskodukaitsjate koosviibimised on alati harivad, osalev seltskond maailma parim. Naiskodukaitse pakub võimalusi ka enesetäiendamiseks. Olen seda privileegi julgelt kasutanud ja osalenud baasväljaõppel, õppepäevadel, motivatsiooniüritustel, maakaistepäeva tähistamistel, Kaitseliidu Alu koolis juhtimisalastel koolitustel, Meegomäe Lahingukoolis staabiassistendi kursusel, Järva maleva õppustel, riigikaitseõpetuse laagrites ja paljudel, paljudel teistel ettevõtmistel.

Iga naiskodukaitsja läbib organisatsiooni astudes enne erialakoolitusi üldise baasväljaõppe, mis annab talle baasteadmised organisatsioonist, esmaabist, välitoitlustamisest ning sõdurioskustest. Baasväljaõppe läbides tuleb valida erialagrupp, kus edaspidi koolitused hakkavad toimuma juba valitud erialal. Erialagruppe, mille hulgas en-dale meelepärane leida võimalik, on kuus: kultuuri-, spordi-, avalike suhete-, toitlustuse- ja meditsiinigrupp.

Kõikjale ei jõua, sellest olen aru saanud, minu valikuks on kultuurigrupp ja prioriteet number 1 töö noortega, mis on väga mahukas ja nõuab enamuse mu vabast ajast.

Naiskodukaitse struktuur Järva malevas jaguneb kolmeks jaoskonnaks: Türi, Paide, Järva-Jaani. Koeru valla naised kuuluvad Järva-Jaani jaoskonda. Oleme siin Koeru naiskodukaitsjatega suure eesmärgi endale võtnud - taastada Koeru jaoskond. Selleks on vaja liikmeskond kasvatada. Kui Koeru vallas leidub naisi, kellel huvi liituda naiskodukaitsega ja on tahtmine kuuluda kuhugi, kus saaks ennast tõeliselt proovile panna, saada uusi kogemusi, aidata teisi ja rakendada omapoolseid teadmisi, siis võtke julgelt ühendust.

Olen väga rahul oma valikutega ja tänasel päeval on raske kujutada ette oma elu kuidagi teisiti. Järva malev on kindlasti üks väga tugev argument, miks ma ennast Järvamaaga olen sidunud. Naiskodukaitse on pakkunud mulle eneseteostamise võimalust ja kõige olulisemaks märksõnaks pean kuuluvustunnet.

Koeru noored on väga tublid ja on saavutanud silmapaistvaid tulemusi Järva maleva võistlustel ja vabariiklike võistlustel, tuues Koeru valda karikad matkamängult, Ernakeselt. Olen tänulik noori toetavatele vanematele ja Koeru Keskkoolile väga heade tingimuste loomisel. Usun, et Koeru vallarahvas võib uhked olla oma kodutütarde ja noorte kotkaste üle."