IVOLi heakorrakomisjoni kutsel võtsid üritusest osa tänavused kaunimate kodude ja objektide omanikud, keda tunnustati mastivimpliga ning samuti tänavused Presidendi autasu saajad.

Kuna Toila vald sai tänavu kaunima omavalitsuse tiitli, siis vallavanem Tiit Salvan ja valla heakorraspetsialist Piret Aller rääkisid valla heakorra korraldusest ja tegemistest.

„Toila on oma kauni väljanägemise saanud tänu siinsetele elanikele, kes oma koduaedade eest hoolt kannavad, Toila Spa-le ning palju annab juurde ka Toila park" ütles vallavanem.

Oru pargi ekskursiooni juhatas Jevgenia Lehtoja RMK-st. Kuna ilm oli suviselt soe ja päikesepaisteline siis oli peale meie seltskonna veel pargis jalutajaid palju ning näha oli ka mitmeid pulmalisi. Üks labidamees kaevas parajasti pargi suvalisse kohta auku pruutpaarile tammepuu istutamise tarvis. Siin tuli jagada isepäisele tegutsejale õpetussõnu, sest pargi ilu saab võimalikuks ainult korrapäraselt valitud puuliikide ja istutusplaanide järgi ning iga puu istutamiseks tuleb eelnevalt küsida luba ning sobivat paika. Külastasime ka kahte 2009.a Presidendi autasu saanud objekti: Maimu ja Haren Neeme koduaed ning Toila Spa hotelli. Nii Neemede koduaiast kui ka Toila Spa haljasaladelt said osalejad hulgaliselt uusi ideid ja õpetusi. Toila Spa haljastusspetsialist Tiina Säkk väitis, et hea on töötada ja haljastust kujundada just tänu siinse juhtkonna toetusele ja mõistvale suhtumisele.

Ka meil tuleb tänada vastuvõtjaid südamliku vastuvõtu eest ja kuigi Toila vald on aastaläbi avatud, soovitame kõigil siiski käia sealset ilu nautimas veel enne lume tulekut.