Huvitava seigana oli sellel istungil juttu ka koolimaja vastas asuva kunagise kauplusehoone väljanägemisest. Sovhoosi otsus oli see hoone lammutada. Allakirjutanu oli üks neist, kes selle vastu välja astus ja hoone jäi alles. Tänavune talv asus aga ise lammutustööle.

Veel võeti sellel istungil pärast tõsiseid vaidlusi külanõukogu haldusse lasteaed. Ja veel – kinnitati tulevase valla lipu kavand. Lipu saamislugu algas tegelikult kavandikonkursist, kuid sellele ei laekunud ühtki tööd. Lõpuks tegi kavandi allakirjutanu ja selle kinnitas hiljem ka Riigisekretär Ülo Kaevats. Lipu ja vapi loost lähemalt järgnevatel kuudel.

18. aprilli istungil arutati tulevase valla põhimääruse projekti. Huvitav seik – projektis oli punkt, et volikogu istungilt põhjuseta puudujat trahvitakse 10 rublaga. See karm karistus hääletati siiski maha.

Üldse on tollaste istungite protokollid omamoodi huvitav lugemismaterjal. On üllatav, kui naiivsed ja sinisilmsed me tollal olime! Aga eks see olnud ka mõistetav – olime ju nagu kevadel laudast pääsenud mullikad, kes ei tea, mida vabadusega peale hakata, mingeid demokraatiakogemusi meil ju ei olnud. Päris vabaduseni oli küll veel mitu kuud karmi teed, aga õhus oli ikkagi juba üsna palju värskust ja ootust.