Naeratasime ja lehvitasime nii kaua, kuni üle meie lendas ... noh, mina ei tea, mis selle asja nimi on, kui langevarjule on mootoriga mees külge pandud, aga igatahes nad lendasid ja pildistasid ja meie muudkui lehvitasime.

Kui pildistamisega ühele poole saadi, siis läksid kõik tagasi oma toimetuste juurde - kes vahetas teistega taimi ja lilli (rohevahetus), kes näitas käsitööd (heegeldatud, tikitud, kootud varrastel ja telgedel, kandmiseks peas, kaelas või kõrvas), kes pakkus kõigile soovijatele astelpajumorssi ja -moosi. Uudistamist, ostmist ja kontaktide vahetamist jätkus pärastlõunani, mil kõiki päevalisi kostitati Naiskodukaitse Tartu ringkonna poolt valmistatud mulgipudruga, mille valmimisse olid panuse andnud kohalikud ettevõtjad: Melmilk piimaga, Tamme Kuivatid lihaga, Mäksa Seeme odratanguga ja Margus Suik kartuliga.

Päeva aitasid veelgi meeleolukamaks muuta Kaitseliidu Majakoor, rahvatantsuansambel Upsijad ja Margus Mitt oma müstiliselt kõlavate tervendavate kongidega. Polnud unustatud ka meie kõige väiksemaid - lastega joonistasid-meisterdasid Kodutütarde Tartu ringkonna esindajad. Võimalus oli osaleda loteriil, mille peavõit - aiatoolid Vambola Tiidlalt läks Melliste küla elanikule.

Kogu üritus sai teoks tänu Mäksa vallavalitsuse, Tartumaa Kultuurkapitali ja Regionaalarengu Kohaliku Omaalgatuse Programmi toetusele. Lisaks oli asjaga seotud hulk kohalikke inimesi, kelle hooleks on valla elu edendamine ja elavdamine.

Loodame, et lihtsast rohevahetuspäeva ideest välja kasvanud kevadine kodupaigapäev muutub traditsiooniliseks meie valla erinevate oskustega inimeste kokkusaamiskohaks. Rohevahetust püüame korraldada taas sügisel, kui on aeg jagada püsikuid ja lillesibulaid. Jälgi reklaami valla lehes!