Maksimaalselt punkte sai meie maakonna esindus orienteerumises, loodusülesannetes ja köietrikkides. Üldkokkuvõttes saavutati 13. koht.

2. mail kordasime ühiselt üle kodutütarde kombed ja seadused. Samas tegime ka ettevalmistusi luureretkeks.

3-4. mail toimus „Luureretk 2013" Koigis. Kuigi olime algselt plaaninud minna välja kolme võistkonnaga, nii et kõik vanuserühmad oleks esindatud, siis see soov meil ei täitunud. Luureretkel osales meie rühmast ainult keskmine vanusegrupp ehk siis 11-13-aastased. Esinduskoosseis: Liina Kruusement, Liisi Välb, Ege Orlovski ja Kirke Anton. Meie võistkond sa maksimumpunktid varustuse kontrollis (eeldasime, et enamus saavad seal palju punkte, aga tegelikkus rääkis teist keelt) ja luureülesande täitmisel. Hästi läks ka esmaabis ja sõlmede sidumisel. Ebaõnnestuti loodusülesannetes ja hakklihamasina kokkupanekus.

Üldkokkuvõttes saavutati kodutütarde/ noorkotkaste ühisarvestuses 10. koht. Aitäh Hillar Antonile, kes kodutütreid luureretkel esindas! Märtsist kuni 20. maini on kõikidel kodutütardel ja ka pereliikmetel ning sõpradel olnud võimalus kaasa lüüa ühisprojektis „Sa ei ole üksi". Selle projekti raames joonistab igaüks kontuurpilte vabal teemal.

Nendest kontuurpiltidest pannakse mai lõpus kokku värviraamatud, mis antakse lastekaitsepäeval üle Tallinna Lastehaigla onkoloogiaosakonnale, et rõõmustada vähihaigeid lapsi. Samuti koguti projekti raames joonistustarbeid, mis siis koos värviraamatutega edasi antakse.

18. mail osalesid Liina Kruusement ning Helina ja Liisi Välb Järva-Jaanis toimunud maakonna noortepäeval. Kuna sõltusime bussiaegadest, siis osalesime vaid osades tegevustes, nagu rongkäik, avamine, tuletõrjeetendus „Tuli lahti", Varjupaiga mäng Otsi Masinat ja Kino töötuba.

21. mail käisid Liina Kruusement, Liisi Välb, Helina Välb, Kirke Anton, Ege Orlovski ja Birgit Korbe maavalitsuses õppekülaskäigul. Meile tutvustati tööruume ja tööd, mida seal tehakse. Kantseleis tutvusime dokumendihaldusega. Saime teada, kuidas dokumente registreeritakse ning programmi sisestatakse. Oluline valdkond on avalikud suhted - kuidas kajastatakse maavalitsuse tööd ning seda ka kodanikele nähtavaks-kuuldavaks tehakse, milliseid veebilehti või muid kanaleid kasutatakse. Samuti viskasime pilgu peale serveriruumile, kus saime teada, kuidas info serverites liigub, milliseid tõrkeid võib ette tulla ning mida nende lahendamiseks kohapeal saab teha. Perekonnaseisuametis tutvusime abielude sõlmimise tavade ja lahutamise korraga, samuti nime panemise või - muutmise korraga, sünni ja surma registreerimisega - samuti seadusandlike nüanssidega, mis eelpool nimatatut reguleerivad.

Arengu- ja planeeringuosakonnas tutvusime visioonide loomisega ning tunnistasime, kui kaua võtab aega, enne kui ideest teostuseni jõutakse. Alati ei jõuta ka. Haridus- ja sotsiaalosakonnas tutvusime hariduse järelvalve funktsiooniga, misläbi püütakse nii antava alus- kui üldhariduse kvaliteeti parendada. Saime aimu alaealiste asjade komisjoni tööst ning sinna kutsutud noorte mõjutamise meetoditest. Päeva lõpetuseks istusime koos maavanemaga ümber laua, jõime morssi, kosutasime end kringli ja küpsistega ning rääkisime oma tegemistest ning tulevastest ettevõtmistest. Täname võõrustajaid pühendatud aja, hoolimise ja tähelepanu eest!

4. juunil tähistame lipupäeva ja 8. juunil sõidame Tartusse ekskursioonile.