Loksalt osalesid Kristo Metus, Marko Kurisoo, Magnus Pitertsev ja juhendajana Tarmo Metus.

Saavutati hõbeplaat.

17.-18. märtsil toimusid Türil vabariiklikud noortekotkaste oskusvõistlused. Harju malevat esindasid Loksa rühma noorkotkad: Karri Peetermann, Magnus Pitertsev, Marko Kurisoo ja Kristo Metus. Oma võimeid testiti meditsiinis, orienteerumises, matkateadmistes, sideülesannetes, kodumaa tundmises, mitmetes meeskonna töö ja paljudes teistes ülesannetes. Võistlus oli väga tasavägine ja punktivahed väga väikesed. Sel korral saadi 8. koht. Osales 15 võistkonda.

24. märtsil tähistati Tallinnas Estonia kontsertsaalis pidulikult Kodutütarde 80. aastapäeva. Tegelikult oli kodutütarde organisatsiooni sünnipäev 19. jaanuaril. Ka siis toimusid kõikides malevates pidulikud üritused. Nüüd tehti seda üheskoos. Kodutütreid tunnustati esmakordselt hoolsusmärgiga. Uhkusega võime teatada, et üks hoolsusmärgi saaja oli Loksa kodutütar Diana Nooska.

Aktuse teise poole sisustasid organisatsiooni noortest üle Eesti kokku pandud Kodutütarde ja Noorte Kotkaste laulukoorid. Enne esinemist toimus kahe päevane laululaager, kus harjutati kokkulaulmist.

Loksalt osales laululaagris kaks kodutütart ja kaks noort kotkast: Helina Piibeleht, Hanna-Eliise Kiviberg, Kristo Metus ja Siim Aksel Amer.

31. märts toimus Läänemaal patrullvõistlus "Valge laev". Harju noortekotkaste 4- liikmelises võistkonnas osales ka Loksa noorkotkas Karri Peetermann. Noorte arvestuses saavutati kindel esikoht ning luureraportiga tehti silmad ette ka meestele.

Margit ja Tarmo Amer, Loksa rühmajuhid

„Valge laev 2012" oli huvitav võistlus. Ise osalesin võistlusel esimest korda. Punktides puudusid erinevad ülesanded, neid asendasid tavalised kompostrid. Seega tundus võistlus tavalise orienteerumisega. Huvitavaks küljeks olid koguni 3 luure objekti, milleni jõudmiseks pidi omajagu vaeva nägema ja muidugi piisavalt õnne olema, et mitte vastutegevuse otsa kogemata komistada.

Kokkuvõttes tõime Harjumaa esimesele kohale Noorkotkaste arvestuses, edestades teist kohta 88 punktiga.

Antud tiimiga, mis on kokku pandud üle Harjumaa, olen viimased paar kuud erinevatel õppustel käinud, kus saame väljaõpet 20.-22. aprillil Soomes toimuva patrullvõistluse läbimiseks. Õpime näiteks mägironimist, kordame meditsiini, teeme luuret ja laseme püstolist ning automaadist. „Valge laeva„ võistlus oli selline tiimitöö katsetus ja oskuste kontroll, mille läbisime edukalt. Olen väga rahul ja õnnelik, et saan osaleda antud õppustel.

Karri Peetermann, Noorkotkas