Kahjuks peab nentima, et ükski võidukast neljajalgsest ei ole päris Keilas elav koer, vaid koerajuhid treenivad oma koeri Keilas IPSONi treeningplatsil ja võtavad osa IPSONi klubilisest tegevusest.

IPSON korraldab ka ise võistlusi. Järgmine suurem võistlus tuleb 22. aprillil. Vaateliselt kõige huvitavam on aga 1. mail toimuv üritus, kui võisteldakse mäkkejooksus.

Lisaks kuulekuskoolitusele võistlevad koerad ka sõnakuulelikkuses. Mille poolest need kaks ala erinevad?

Sõnakuulelikkus ehk SK on rahvusvaheline koeraspordiala. Eristatakse 4 taset: alg-, ava-, võitja- ning erivõitja klass. SK algklass on kõige lihtsam koolitusliik (hõlmab kõrvalkäimist, lamamist, istumist, seismist, juurdetulemist, paigalpüsimist ning madala barjääri ületamist). Kõrgemates klassides lisanduvad eseme toomine, kaugjuhtimine, kolmest esemest käsu peale õige valimine, juurdetulekul seismine või lamamine ning muud raskemad ülesanded. Erivõitjaklassis korraldatakse rahvusvahelisi võistlusi.

Kuulekuskoolitus ehk KK on rahvuslik koeraspordiala, mis on suunatud teenistuskoertele (saksa lambakoer, dobermann). Eristatakse 3 astet: KK1, KK2, KK3. Kõikides astmetes peab koer kohal lamama ja kõrval käima, kusjuures mõlema ülesande sooritamise jooksul lastakse stardipüstolist paar pauku (alates KK 2-st). Koer ei tohi laske karta. Lisaks tuleb koeral sooritada veel juurdetulek, liikumisest istuma, lamama ja/ või seisma jäämine, eseme toomine (ka üle barjääri) ning edasiminek.

Suurim vahe sõnakuulelikkusega ongi paugukatses, hüpete ja eseme toomise raskusastmetes (apport üle 1 m kõrguse barjääri juba algklassis) ning edasisaatmises.