Legendaarne Uno Aan kohtus kooli kõige nooremate- 1.–4. klassi õpilastega. Uno oli koolis tunde andmas viimati 1978. aastal. Kohtumised olid vahvad, Uno rääkis mõisakoolis töötamisest ja sellest, kuidas tema koolis käis.

Laulja ja muusik Karl Madis kohtus 9.–12. klassi noortega. Oma tunnis rääkis ta muusiku karjäärist, süstis noortesse palju positiivset mõtlemist. Muljet avaldav oli Karli optimism. Loomulikult sai üheskoos “Pärlipüüdja” laul lauldud, Karlil oli abiks klaveril meie kooli infojuht Marko Sirila.

Teisipäev, 19. oktoober
Kõikide suurte ja väikeste jalgpallisõpradega kohtus kooli vilistlane, jalgpallitreener Karel Voolaid. Kokku osales kohtumisel ligikaudu 100 huvilist. Nooremad osalejad said treener Ivari Nagla ja Kareli juhendamisel jalgpalli mängida. Vanematele poistele pidas Karel loengu jalgpalli ja kõige ümbritseva teemal. Kohtumine oli vinge, Kareli meelest oli koolitund liiga lühike. Ta lubas kindlasti tagasi tulla.

Kolmapäev, 20. oktoober
Päeva esimestes tundides oli keemia klassis külalisõpetajaks Tallinna Tehnikaülikoolis keemiaja keskkonnatehnoloogia magistrantuuri lõpetav Kerlin Kaju. Väga vaimustunult, humoorikalt rääkis ta oma õpingutest, valikute tegemisest ja tööst Tallinna elektrijaamas.

Abituuriumiga kohtus kooli vilistlane, riigikogu liige Tõnis Kõiv. Kohtumise teemaks oli Eesti majandusseis võrreldes meie naaberriikidega. Tõnise tund oli mõnus ja hubane, oma kodukoolis on seda ju alati hea teha!

7.–8. klassi noored kohtusid Tallinna Tervishoiukõrgkoolis õppivate ämmaemandatega. Anni Laas ja vilistlane Elisabeth Eesmaa rääkisid noortele, millised haigused võivad sugulisel teel levida.

10.–12. klassi õpilastele korraldasid ekskursiooni Aruküla mõisas meie kooli endised õpetajad Juta Rundu ja Herbert Last. Giidid ise jäid kohtumistega rahule, selgitati välja parimad mõisa ajaloo teadjad.

Neljapäev, 21. oktoober
Külalisõpetaja Anu Säärits ei vaja kindlasti pikemat tutvustamist. Väga meeldib suhtleja, optimismist pakatav spordiajakirjanik kohtus gümnasistidega, rääkides oma pingelisest tööst sporditoimetuses. Särtsakas huumor ja oskuslikult läbiviidud rollimängud meeldisid noortele väga.

Pärast kohtumist kõige vanemate õpilastega toimus kooli võimlas korvpallitrenn põhikooli tüdrukutele. Nii palju korvpalle pole ammu vist kooli võimlas välkumas nähtud!

Tagasi kooli kõige viimane külalisõpetaja kunstiajaloolane Ants Hein pidas põhjaliku ja haarava loengu koolinoortele ning õpetajatele Aruküla mõisast.

Loodan, et kohtumised olid õpilastele huvitavad ja motiveerivad neid rohkem oma õpingutes pingutama ja saavutama suuri seatud eesmärke!