Koolil on uus juurdeehitus ja lähiajal saab kooli köök remonditud.

Kuna ümbruskonnas (Järva- Jaanis, Aravetel ja Rakkes) on vähem gümnasiste kui Koerus, siis võiks keskhariduse omandamine koonduda just siia. Vastasel korral oleks väga suur piirkond ilma gümnaasiumita (40 km Paideni ja teist sama palju Väike-Maarjani). Need lihtsalt suletakse. Viimaste nõudmiste kohaselt peab maagümnaasiumis olema kolm paralleeli kokku 252 õpilasega või peab õppima 25 õpilast klassis.

Üheks tugevaks argumendiks on ka asjaolu, et ajaleht Postimees pani Eesti gümnaasiumid 21. jaanuari lehes edetabelisse, mis näitab, kui palju gümnaasiumilõpetajatest pääseb edasi õppima ülikooli tasuta kohale.

Parim kool selles arvestuses on Hugo Treffneri gümnaasium, talle järgnesid Tallinna muusikakeskkool ja Tallinna reaalkool. Järvamaa gümnaasiumitest saavutas kõrgeima koha Koeru keskkool, olles üleriigilises edetabelis 36. kohal. 50 parima kooli sekka pääses ka Paide gümnaasium, mis oli Koerust kaks kohta tagapool.

Jaanus Muraka sõnul on Koeru koolil ja vallal vaja anda selge sõnum Järva-Jaani ja Ambla vallale, et alustame taas läbirääkimisi. Järva maavalitsusele, JOL-ile ja haridusministeeriumile tuleb aga anda edasi kindel sooviavaldus, et Ida-Järvamaale tahame jätta tegusalt toimiva gümnaasiumi. Ettevõtmine on tulevikku silmas pidades seda väärt.