Evi Seina juhtimise ajal alustasid tegutsemist taidlusringid. Naisrahvatantsuringi hakkas juhendama Evi Sein. Hiljem on ringi juhendanud veel Helgi Laimets ja Urve Naukas. Ringitöös on osalenud 22 tantsijat. Segaansamblit, hiljem naisansamblit, hakkas juhendama Anne Pindre.

Ansamblis on laulnud 25 lauljat. Anne on ka paljude aastate jooksul aidanud kõikide ringide tööd korraldada. Näiteringi juhendamist alustas Robert Kutti. Tema tööd jätkasid Herbert Last, Mait Raudsepp ja Uno Aan. Ringi tööst on võtnud osa 19 näitlejat.

Käsitööring alustas tööd Aili Reinuti juhendamisel. Tema tööd on jätkanud Kai Liivak, Õie Vahar ja Marve Mihkels. Võimlemisringi on juhendanud Evi Sein ja Annely Perejainen. Treeningutel on käinud 27 võimlejat.

19 pensionäri on osalenud folklooriringis Liidia Laidineni, Anne Pindre ja Juta Rundu juhendamisel.

Esimene seltsi pidu peeti emadepäeval. Kõik ringid esinesid, välja oli pandud käsitöönäitus. Peole oli tulnud ligi 150 pensionäri. Sellest päevast algasid taidlejatel ja käsitöötegijatel kiired ajad. Aastate jooksul on tulnud palju esineda ja korraldada vastuvõtte külalistele. Koduvallas oleme olnud sagedased külalised Koeru hooldekodus, Ervital, Vaol, Salutagusel, Koeru lasteaias, mitmetel külapäevadel ja Koeru kultuurimaja ning haridus- ja kultuuriseltsi üritustel. Sageli on tulnud esineda külalistele Soomest, Rootsist, Norrast. Aegade jooksul on tulnud vastu võtta ja külla minna sõpradele teistest valdadest. Nendeks on olnud Roosna-Alliku, Järva-Jaani, Väätsa, Aravete, Rakke, Tamsalu, Väike-Maarja, Laekvere, Kiltsi ja Ilmajoe eakate seltsid. Oleme osa võtnud Järvamaa Pensionäride Koondise poolt korraldatud kokkutulekutest ja jõulupidudest.

Aastatel 1994 ja 2006 korraldasime ise Koerus Järvamaa eakate suvised kokkutulekud. Tantsurühm on tantsinud Järvamaa laulupidudel. Näitlejad on Koeru Huviteatri kooseisus edukalt osalenud paljudel maakonna ja vabariiklikel näiteringide ülevaatustel. Käsitööringi liikmed kuuluvad maakonna parimate hulka.

Agaralt on osa võetud „Jututubadest" ja muudest üritustest, kus on arutatud valla arengukava, kuidas kaitsta kodu tulekahju eest, kuhu paigutada prügi, kuidas tervislikult toituda, kuidas kroonidest eurod saab ja palju muud. Jututuppa oleme kutsunud inimesi, kes on aidanud neid küsimusi selgitada. Paljud on võtnud osa haridus- ja kultuuriseltsi koolitustest, kus õpiti keeli ja arvuti tundmist.

Oleme igal aastal käinud kusagil ekskursioonil. Kõige kaugem retk on olnud Soome, külla Ilmajoe eakatele. Koduümbruses oleme matkanud jalgsi või jalgratastel. Ühiselt oleme õppinud kepikõndi. Paljud eakad on hakanud aktiivselt kepikõnniga tegelema. Oleme osalenud heakorratalgutel. Kõikide suuremate ürituste korraldamisel on meil abiks olnud sotsiaaltöötajad.

Vajaminevad rahalised toetused oleme saanud Koeru vallavalitsuselt, Koeru Projektist ja seltsi liikmemaksudest. Mitmeid üritusi on toetanud Koeru Haridus- ja Kultuuriselts. Suureks abiliseks on kõikidel nendel aastatel olnud Koeru kultuurimaja oma töötajatega.

Uno Aan
Seltsi asutajaliige, seltsingu president aastatel 2008-2012